BenQ Mobile predstavio seriju kratkih filmova za mobitele

PRVI put u svijetu u utorak je predstavljena serija kratkih filmova za mobilne telefone, u kojoj glavnu ulogu ima pas Ben. Ben proživljava burnu avanturu po raznim dijelovima Londona noseći mobilni telefon svojeg vlasnika Mr. Q-a.

Kratke epizode od 60 sekundi u 3GP formatu prilagođene su dimenzijama ekrana mobilnog telefona, a ovaj format podržava nekoliko modela mobilnih telefona različitih proizvođača. Na taj način kompanija BenQ Mobile započinje svoj uspješan put k osvajanju  nagrada MicroMovie Award i MicroMovie Session.

Prva 60-sekundna epizoda iz serije kratkih filmova Pas i kost (Dog & Bone)  može se besplatno skinuti s linkova www.BenQ-Siemens.com/dogandbone i www.MicroMovie-Series.com.

Prva će epizoda biti također instalirana na mobilnom telefonu BenQ-Siemens M81, a sve su epizode serije kratkih filmova Pas i kost producirane isključivo za mobilne telefone.

Andreas Hafele, jedan od redatelja koji je bio nominiran 2004. godine za nagradu Micro Movie Awards, autor je i redatelj prvih pet epizoda ovog filma. Između ostalog, Hafele je osvojio nagradu  Young Director Award 2006 u Cannesu, u lipnju 2006. godine.

Za ovu priliku Hefele je osmislio zabavnu i nestvarnu priču koja govori o psu koji je proveo ugodan dan u Londonu noseći mobilni telefon svojega vlasnika.

Priča će se dalje razvijati u epizodama koje će režirati mladi redatelji širom svijeta te će ovaj film postati priča bez kraja koja sa svakom novom epizodom može dobiti novi preokret, ovisno o podrijetlu i nacionalnoj pripadnosti samog redatelja.

Index.hr/

Pročitajte više