Bernardić: Tomaševićev direktor kupuje skuplji plin. Tomašević: Tko je Bernardić?

Foto: Marko Lukunic, Zeljko Hladika/PIXSELL

Predsjednik zagrebačkih Socijaldemokrata Davor Bernardić nastavio je danas prozivati gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Bernardić je kazao kako je Gradska uprava vrlo široke ruke kada je riječ o financiranju udruga u kojima su aktivni članovi platforme Možemo, prenosi HRT

Istaknuo je kako je Gradska plinara Zagreb izgubila distributivno područje Zagreba i Bjelovara, a time i dvije trećine prihoda, te da se uplela u niz afera. 

"Gradska plinara, odnosno Tomaševićev direktor, umjesto da su kupovali plin od HEP-a po cijeni od 41 eura po megavat-satu, a imali su ugovor o tome, očito su namjerno kupovali plin od PPD-a po cijeni od 106 eura po megavat-satu, dakle dva i pol puta skuplje, i na taj način svjesno napravili štetu društvu i izložili građane Grada Zagreba i Holding višemilijunskoj šteti", naveo je Bernardić.

Bernardić na društvenim mrežama postavlja pitanja Tomaševiću

Ubrzo je stigao i gradonačelnikov odgovor. "Tko je Davor Bernardić? Znam jednog koji je prije bio saborski zastupnik, no više nema takvog. Znam jednog koji je bio gradski zastupnik, ali takvog više nema. Ne znam tko je on uopće. Zašto da ja komentiram izjave bilo koga s ceste?" upitao je Tomašević. 

Inače, Bernardić je već prethodnih dana prozivao Tomaševića na društvenim mrežama. Tražio  je da odgovori zašto je direktor gradske tvrtke Zrinjevac podnio ostavku i koliko grad novca isplaćuje udruzi Domino u čijem je osnivanju sudjelovao član Možemo Gordan Bosanac. 
 

Pročitajte više