KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Beroš kaže da je ljut zbog gužve na testiranjima. Pitali smo ga na koga se ljuti

Foto: Pixsell/Pool/Ronald Gorsic

VILI BEROŠ, ministar zdravstva, jutros je rekao da je ljut zbog velikih gužvi na testiranjima na koronavirus i predugog čekanja na rezultate testiranja.

>> Beroš: Ljut sam zbog čekanja na rezultate testiranja

Danas ga je Indexov reporter na press-konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite pitao na koga je ljut, odnosno je li ljut i na sebe kao prvog čovjeka zdravstvenog sustava u Hrvatskoj.

Pogledajte Berošev odgovor:

 

"Pitanje koje mi je jutros bilo upućeno sadržavalo je konstataciju da su ljudi ljuti, a ja sam dodao da sam i ja ljut. Ovo je jedan dinamični proces, mi svaki dan učimo o tom virusu. Da neke države nisu uvele potrebu testiranja prije povratka iz Hrvatske, ovakve gužve ne bi bilo. Teško se tome brzo prilagoditi. Očekujem da me nazove svatko tko ima neki problem pa ćemo ga riješiti", rekao je Beroš odgovarajući na pitanje Indexova novinara.

"Brzina reakcije je važna. Jutros je već dogovoren određeni modalitet rješavanja tog problema. Očekujem da će se s povratkom turista u svoje matične zemlje taj problem smanjiti, ali ako se opet pojavi potreba za većim brojem testiranja, ideja je da uvedemo nove punktove u Zagrebu i ostalim dijelovima Hrvatske i da tako testiramo veći broj građana, naravno, ondje gdje to bude moguće", dodao je ministar zdravstva.

Pročitajte više