Nakon najave da HZZO više neće plaćati bolovanja oglasio se Beroš

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

NAKON što su objavljeni nacrti prijedloga zdravstvene reforme u kojoj je jedan od prijedloga da izdaci za bolovanja i porodiljne dopuste više ne budu na teret HZZO-a, sad se javio i ministar zdravstva Vili Beroš i poručio kako nije dobro da se izdvajaju pojedini segmenti te isti izvlače iz konteksta.

"Izdvajanje određenih segmenata i izvlačenje istih iz konteksta stvara iskrivljenu sliku"

"Nastavno na veliki odjek u medijima vezano uz predstojeće izmjene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti, ističem kako u ovoj prvoj fazi zasad usuglašavamo osnovne smjernice sa svim sudionicima u procesu donošenja odluka. Tek nakon postignutog konsenzusa predstavit ćemo reformu zdravstva javnosti. Izdvajanje određenih segmenata i izvlačenje istih iz konteksta stvara iskrivljenu sliku te ne čini dobro daljnjem tijeku procesa cjelovite reforme sustava", izjavio je Beroš.

Udruge pacijenata protiv dijela reforme

Podsjetimo, danas smo objavili dijelove prijedloga, a jedan, koji je izazvao najveći interes javnosti, odnosi se na izdatke za bolovanja i porodiljne dopuste, za koje je predviđeno da ne budu više na teret HZZO-a iako se ne navodi kamo bi se ti troškovi prelili. To je izazvalo negodovanje kod udruga pacijenata, koje navode da će se tako oštetiti pacijenti, o čemu smo danas pisali.

Pročitajte više