Beroševa savjetnica: Ako su diplome medicinskih sestara lažne, oduzet će im licence

Screenshot: HRT

ČLANICA vijeća Hrvatske komore medicinskih sestara i savjetnica ministra zdravstva za sestrinstvo Snježana Krpeta rekla je danas da će se medicinskim sestrama oduzeti licence ako se dokaže da su im diplome lažne i da neće moći raditi u sustavu te da pacijenti ne trebaju strahovati.

Krpeta je rekla da je 13 medicinskih sestara iz Hrvatske završilo višu školu Sveučilišta u Kragujevcu - jedna djelatnica KBC-a Rebro i 12 djelatnica pulske Opće bolnice - te da Hrvatska komora medicinskih sestara provjerava jesu li i njihove diplome među poništenima.

"Tih 13 medicinskih sestara direktno je pod nadzorom"

"Tih 13 medicinskih sestara, koje rade u zdravstvenom sustavu, direktno je pod nadzorom glavnih medicinskih sestara, kliničkih sestara zavoda i odjela i njihov rad se kontrolira. Ako se dokaže da su njihove diplome doista lažne, Hrvatska komora medicinskih sestara temeljem svojih ovlasti oduzet će im licence i te medicinske sestre neće moći raditi u zdravstvenom sustavu", izjavila je Hini Krpeta.

Rekla je da Hrvatska ima 38.800 sestara i dodala da "brojka od njih 13 neće naštetiti normalnom funkcioniranju" te podsjetila da je završila akademska godina, da je bio natječaj i da su bolnice primile određeni broj sestara u sustav.

Pročitajte više