Besplatna iOS radionica za učenike i studente

Foto: Press

Zanima te tehnologija, programiranje i razvoj aplikacija; želiš učiti kroz praktičan rad i timsku suradnju? Na pravom si mjestu jer američki koledž RIT Croatia u srpnju organizira besplatnu, dvodnevnu radionicu programiranja na zagrebačkom kampusu!

Radionica je otvorena isključivo za srednjoškolce i studente, a više informacija o radionici dostupno je ovdje.

Broj polaznika je ograničen, a rok prijave je petak, 5. srpnja 2024. stoga požuri i prijavi se!

Što te očekuje

Očekuje te dva dana zanimljivog učenja i dobre zabave! Tijekom radionice savladati ćeš osnove razvoja iOS aplikacija u SwiftUI te razumjeti rad s Xcode alatom. Raditi ćeš na razvoju interaktivnih korisničkih sučelja, a naučit ćeš o važnosti primjene logike i kreativnosti u razvoju mobilnih igara.

Timski rad i praktično rješavanje problema sastavni su dio ove radionice, a od tebe se ne očekuju nikakva predznanja!

Program radionice po danima

Dan 1 (subota, 6 srpnja 2024.), RIT Croatia kampus u Zagrebu, 9:00-15:00 h:

  • Uvod u SwiftUI i Xcode, postavljanje okruženja, prvi koraci u izradi aplikacije.
  • Razvoj jednostavne igre "Tap Counter" u SwiftUI. Polaznici će naučiti osnove interakcija u aplikacijama, rukovanje korisničkim sučeljem i osnovnu logiku aplikacije.

Dan 2 (nedjelja 7. srpnja 2024.), RIT Croatia kampus u Zagrebu, 9:00-15:00 h:

  • Nadogradnja igre "Tap Counter" s dodatnim funkcijama i stilizacijom. Uključuje rad s zvukovima, animacijama i naprednijim UI komponentama.
  • Podjela u timove i početak rada na finalnom projektu. Polaznici će birati između nekoliko tematskih igara (npr. Choice-Based adventure, Simple Quiz game, Reaction Timer...) i primjenjivati naučene vještine u razvoju vlastitih aplikacija.

PRIJAVI SE.

Studiraj uz pomoć stipendija – prijavi se odmah!

RIT Croatia redovito pomaže studentima da uz nepovratne stipendije studiraju na tom koledžu. Također, svi kandidati koji su srednjoškolsko obrazovanje završili s odličnim uspjehom u svim razredima srednje škole, imaju automatski pravo na stipendiju u iznosu 4000 eura. 90% kandidata koji su prošle godine zatražili financijsku potporu ostvarilo je pravo na stipendije i financijsku potporu RIT Croatia. Drugim riječima, šanse da osvojiš stipendiju su velike – stoga se prijavi čim prije!

Za više informacija o upisima javi nam se na email: admissions@croatia.rit.edu, tel: + 385 (0) 20 433 000 ili posjeti ovu stranicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.