Besplatnog Chomskog čitalo više od 5000 posjetitelja

KNJIGU Noama Chomskog "Mediji, propaganda i sistem", koju je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" 16. lipnja objavilo Društvo za promicanje književnosti i biblioteka "Što čitaš", do 22. rujna čitalo je više od 5000 posjetitelja.

Samo u prvih deset dana knjigu je čitalo više od 900 posjetitelja internet adrese www.elektronickeknjige.com, što je, kako ističu voditelji projekta, izniman interes.

Zbirka eseja, predavanja i intervjua Noama Chomskog "Mediji, propaganda i sistem" prethodno je objavljena kao tiskano izdanje u biblioteci "Što čitaš". Zanimljivo je da je pojavljivanje besplatnog elektroničkog izdanja rezultiralo i porastom prodaje tiskanog izdanja, što je dokaz da elektronička i tiskana knjiga nisu toliko konkurentne koliko komplementarne.

Chomski je deseti po redu autor čija je knjiga objavljena u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige. Projekt je započeo 2001. objavljivanjem knjige "Tour de force" Krešimira Pintarića, a u svojoj prvoj fazi, do 2005. godine, trebalo bi biti objavljeno 20 naslova.

On je istovremeno ostvario nekoliko ciljeva, među kojima je u prvom redu trenutna dostupnost knjige svima i to uz zanemarivu naknadu od oko tri kune, dok je s druge strane taj način objavljivanja knjige posebno zanimljiv mlađim neafirmiranim autorima koji teško pronalaze izdavača.

Trenutno su na mrežnim stranicama projekta dostupni tekstovi Stanka Andrića, Tomislava Bogdana, Francija Blaškovića, Ive Brešana, Zorana Ferića, Rujane Jeger, Miljenka Jergovića, Jurice Pavičića, Roberta Perišića, Ede Popovića, Borivoja Radakovića, Đermana Senjanovića - Ćiće, Romana Simić, Ante Tomića i drugih hrvatskih autora mlađe generacije.

Pročitajte više