Bez nje nisu mogli: Premijerka Kosor otvorila plinovod u Gospiću



PREMIJERKA Jadranka Kosor svakog dana dokazuje svoju ljubavi prema Hrvatskoj, a prije svega odlučnost da riješi sve probleme koji tište naš narod. Uhvatila se u škripac s gospodarskom krizom, bori se kao lavica protiv korupcije, vuče cijelu državu na svojim nejakim leđima sve do Bruxellesa, no nisu joj strani ni sasvim ovozemaljski mali - ljudski problemi, a ne libi se ponekad i osobno zasukati rukave da bi u Hrvatskoj napokon nešto i proradilo kako treba.

Umjesto majstora zovite Kosor

Tako nas nije iznenadila vijest da je Kosor danas boravila u Gospiću kako bi osobno otvorila drugi dio  Plinovodnog sustava Like i Dalmacije na novoizgrađenoj mjerno - redukcijskoj stanici Gospić. Kosor je tako uvijek iznova dokazuje kako je spremna pomoći i u malim problemima pa je otvorila Plinovod koji bi bez nje teško proradio. 

U prigodnoj svečanosti puštanja plinovoda u pogon, stekao se dojam kako je onaj ruski, Vladimira Putina kroz Europu, tako malen i skroman u odnosu na veličanstvenost ovog u Gospiću. Mnogi dužnosnici nisu mogli odoljeti te su premijerki Kosor i osobno čestitali na osobnom naporu.

"Ne može iz procedure biti povučeno nešto što nije niti bilo na dnevnom redu"

No, to nije sve jer je Kosor s dijelom svoje Vlade na čelu s omiljenim ministrom gospodarstva Đurom Popijačem lupila šakom o stol na sjednici Povjerenstva za provedbu plana razvoja, izgradnje i modernizacije plinskog transportnog sustava u Hrvatskoj.

Premijerka je u Gospiću demantirala navode da je Zakon o izbornim jedinicama povučen iz procedure. "Ne može iz procedure biti povučeno nešto što nije niti bilo na dnevnom redu. Demantiram da je prijedlog zakona povučen. Nije točan niti podatak da će doći do hitnog sastanka s koalicijskim partnerima jer smo se oko okvira toga zakona već dogovorili", kazala je Kosor i dodala kako je njezina koalicija stabilna te da je svakome široko otvoren prostor o njegovom mišljenju. Dodala je kako će taj zakon na dnevni red doći prije izbora. Premijerka je ponovno izbjegla odgovor na pitanje hoće li pregovori s EU završiti do lipnja.

Show must go on

Proteklog vikenda Kosor je uskočila i kao prezenter na dodijeli priznanja "Turizam u znaku prijatelja okoliša", a zbog toga joj nije bio problem doputovati u Hvar, uzeti u ruke oveće plakete te ih podijeliti zaslužnima.

Uostalom "show must go on" jučer u Hvaru, danas u Gospiću, a sutra možda i u vašem gradu. I to sve bez, zavrtanja rukava.

Pročitajte više