RAT U UKRAJINI

Bi li Putin napao da je Trump na vlasti? Veleposlanik SAD-a: "Bio je nepredvidiv"

Foto: EPA

BIVŠI američki veleposlanik pri NATO-u Kurt Volker za Sky News rekao je kako je "teško reći" bi li se ruski predsjednik Vladimir Putin "usudio biti tako odvažan, brutalan i agresivan" u invaziji na Ukrajinu da je Donald Trump i dalje američki predsjednik. Volker smatra kako je Trump dijelom bio "vrlo nepredvidiv" i misli "kako Putin ne bi bio siguran što bi Trump napravio."

"Mislim da je Putin vjerovao kako Trumpu ne bi bio problem upotrijebiti silu. Pogledajte kako je uklonio vođu Iranske revolucionarne garde", rekao je Volker, dodajući kako su namjere ruskog predsjednika prije invazije bile "sasvim jasne", no nije "bio siguran hoće li pokušati preuzeti cijelu zemlju i svrgnuti vladu ili će samo zauzeti dijelove istočne Ukrajine."

"Nažalost, sada je vrlo jasno da on želi ubiti Zelenskog, srušiti vladu i kontrolirati cijelu zemlju", misli bivši američki veleposlanik te nastavlja kako je Putin, nakon svojih poteza, sada u bezizlaznoj situaciji.

"Ruske snage zaglavile su na mnogim mjestima"

"Pokrenuo je vojnu operaciju misleći da bi mogla trajati dva ili tri dana. Po njegovom, trebalo je biti prilično lako, što očito nije točno", kazao je Volker i dodao: "Ruske su snage zaglavile na mnogim mjestima. Pretrpjele su mnogo žrtava, puno gubitaka opreme. A sada su uvedene ove sankcije koje su doista značajne protiv ruskog gospodarstva."

Pročitajte više