Biciklista koji je usmrtio starijeg čovjeka na Trnju ne terete za ubojstvo

Foto: Karlo Klasić/Index

ZAGREBAČKA policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje na to da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu. 

Policija: Napao 66-godišnjaka, a potom ga udario na tlu

Podsjetimo, u ponedjeljak oko 9:35 u Nalješkovićevoj ulici na Trnju na pješačko-biciklističkoj stazi nakon prethodnog verbalnog sukoba muškarac koji je vozio bicikl je fizički napao 66-godišnjaka koji je šetao psa.

Napadnuti je pao na tlo, a napadač ga je ponovo udario i tada pobjegao.

 

66-godišnjak je preminuo na licu mjesta, a njegovo tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Očevid je, uz stručnu pomoć ekipe za očevid, obavila dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika iz Zagreba, objavila je policija.

Djelatnice ureda u blizini snimile napadača, snimku predale policiji

Ubojicu su prije bijega uspjele snimiti djelatnice jednog ureda u blizini mjesta napada te su snimku predale policiji.

Ivica Talaja, koji je u susjedstvu popravljao automobil, jučer je novinarima rekao da je čuo svađu.

"Vidio sam muškarca na podu s ozljedom glave, obilato je krvario"

"Nisam ništa vidio, ali sam čuo svađu. U prvi mah sam pomislio da dolazi iz centra, ali sam onda shvatio da se nešto događa u blizini", ispričao je Talaja.

Kad je došao na mjesto zločina, već je jedna žena bila pozvala hitnu pomoć. "Vidio sam muškarca na podu s ozljedom glave, iz koje je obilato krvario. U blizini je stajao njegov pas, koji nikoga nije puštao blizu", rekao je Talaja novinarima.

Policija pozvala ubojicu da se sam javi

Zvonimir Petrović, voditelj Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke, u ponedjeljak je za Novu TV rekao da je policija na tragu počinitelja.

''Imamo indicije. Ovim putem poručujem počinitelju da se sam javi jer šanse da ga ne pronađemo u narednih nekoliko dana su jako male'', poručio je Petrović.

Petrovićeva najava se, prema svemu sudeći, jučer i ostvarila.

Pročitajte više