Biden nazvao Putina ludim ku*vinim sinom, stigao odgovor Kremlja

Foto: EPA

Američki predsjednik Joe Biden nazvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina "ludim kurvinim sinom" tijekom prikupljanja donacija u San Franciscu. Kritizirao je i Donalda Trumpa jer se usporedio s ruskim oporbenim čelnikom Navalnim, koji je umro prošli tjedan u arktičkom zatvoru.

"Imamo ludog kurvinog sina Putina i druge i uvijek se moramo brinuti da bi mogao izbiti nuklearni rat, ali egzistencijalna prijetnja čovječanstvu je klima", rekao je Biden.

Obraćajući se donatorima u privatnoj kući u San Franciscu, Biden je također rekao da je bio zapanjen nedavnim komentarima koje je dao njegov vjerojatni republikanski protukandidat Trump.

Trump je sumnjivu smrt ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navalnog usporedio s vlastitim pravnim problemima u SAD-u. Trump je kažnjen s 350 milijuna dolara nakon što je njujorški sudac utvrdio da je godinama lagao o svom bogatstvu u financijskim izvještajima. Bivši američki predsjednik rekao je da je presuda oblik "komunizma ili fašizma".

"Neke od stvari koje je ovaj tip govorio, poput toga da se uspoređuje s Navalnim... Kaže da je bio proganjan baš kao Navalni. Ne znam odakle to, dovraga, dolazi", rekao je Biden.

Peskov: Biden se ponaša kao holivudski kauboj

Glasnogovornik Kremlja odgovorio je Bidenu: "Gospodin Biden pokazuje ponašanje u stilu holivudskog kauboja. Izjave su mu prostačke."

Peskov je rekao da "upotreba takvog rječnika predsjednika SAD-a protiv drugog šefa države teško da će povrijediti našeg predsjednika".

"Ali takav govor srozava osobu koja ga koristi", poručio je. "Da li je Putin ikada izgovorio jednu grubu riječ u svom obraćanju?. To se nikada nije dogodilo. Takav rječnik samo srozava Ameriku", rekao je Peskov i dodao da su Bidenove riječi stvarno sramota za SAD.

Pročitajte više