Biden: U SAD-u neće biti recesije ni ove ni iduće godine

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Joe Biden ne vjeruje da će američko gospodarstvo pasti u recesiju ove ili sljedeće godine. Biden je u razgovoru za PBS NewsHour na pitanje misli li da će ove godine biti recesije odgovorio: "Ne, ni sljedeće godine. Od trenutka kada sam izabran, koliko stručnjaka govori da će u sljedećih šest mjeseci biti recesija?"

Podsjetimo, američki predsjednik jučer je održao govor o stanju nacije u kojem je pozvao na jedinstvo u oštro podijeljenom Kongresu, pohvalio povećanje radnih mjesta te se dotaknuo rata u Ukrajini i strateškog natjecanja s Kinom.

Biden: Mi smo neslomljivi

Biden je američku demokraciju nazvao neslomljivom, pozdravio je oporavak američkog gospodarstva i otvaranje rekordnih 12 milijuna radnih mjesta, istaknuo kako Amerika ne može odvratiti pogled od policijske brutalnosti, a gigantske profite naftnih kompanija nazvao je skandaloznim, pozvavši na uvođenje minimalnog poreza na milijardere.

Oštro mu je odgovorio bivši predsjednik Donald Trump, koji je optužio Bidena da vodi svijet na rub trećeg svjetskog rata zbog upravljanja rusko-ukrajinskim ratom te da je najkorumpiraniji predsjednik u američkoj povijesti.

"Njegova administracija vodi rat protiv slobode govora. Pokušavaju indoktrinirati i osakatiti našu djecu. On nas vodi na rub trećeg svjetskog rata. Divlji ubojice, silovatelji i nasilni kriminalci puštaju se iz zatvora kako bi nastavili svoj val zločina", rekao je između ostalog Trump.

Pročitajte više