Biden uspješno operirao rak kože. Liječnik: Uklonili smo kancerogeno tkivo

Foto: EPA

Joe Biden proteklog mjeseca uklonio je leziju s prsnog koša tijekom redovitog liječničkog pregleda. Liječnik Bijele kuće dr. Kevin O'Connor rekao je danas da je lezija bila kancerogena.

"Kao što se očekivalo, biopsija je potvrdila da je mala lezija bila karcinom bazalnih stanica", rekao je Bidenov liječnik danas, prenosi ABC News.

"Kancerogeno tkivo je uspješno uklonjeno. Nije potrebno daljnje liječenje", dodao je.

"Lijepo je zaraslo"

"Lezije karcinoma bazalnih stanica nemaju tendenciju širiti se ili metastazirati, kao što je poznato da to čine neki ozbiljniji karcinomi kože, poput melanoma ili karcinoma skvamoznih stanica", objasnio je O'Connor.

Kazao je da imaju potencijal povećanja veličine, što rezultira značajnijim problemom, kao i većim izazovima za kirurško uklanjanje.

Bidenov liječnik dodao je da je mjesto biopsije lijepo zaraslo i da će predsjednik nastaviti s dermatološkim nadzorom kao dijelom svoje kontinuirane sveobuhvatne zdravstvene zaštite.

Biden, najstariji američki predsjednik s 80 godina, 16. veljače imao je svoj drugi sistematski pregled kao predsjednik u Nacionalnom vojnom medicinskom centru Walter Reed. Sve ovo događa se u vrijeme kada se raspravlja o njegovoj dobi u kontekstu toga kandidature za drugi mandat.

"Biden je sposoban obavljati svoju dužnost bez izuzeća"

O'Connor je nakon pregleda rekao da je Biden sposoban za obavljanje dužnosti te da može odrađivati sve svoje obaveze bez izuzeća ili prilagodbi. 

Prije nego što je postao predsjednik, Biden je operativnim zahvatom odstranio nekoliko nemelanomskih karcinoma kože. 

I prva dama Jill Biden u siječnju je bila na operaciji uklanjanja lezija raka kože iznad desnog oka, koje su otkrivene tijekom rutinskog pregleda.

I tada je sve kancerozno tkivo bilo uklonjeno, rekao je tada liječnik O'Connor. 

Pročitajte više