Bidenov sin priznao da je lagao o drogi kako bi kupio pištolj, ali kaže da nije kriv

Foto: EPA

HUNTER Biden, sin američkog predsjednika, danas je sudu rekao da se ne smatra krivim po optužnici da je lagao o svojoj upotrebi droge tijekom kupovanja pištolja. Hunter Biden je prošli mjesec optužen po tri točke vezano za laganje na federalnom obrascu pri kupovini pištolja Colt Cobra 2018. te jer je bio korisnik droga u posjedu vatrenog oružja.

Riječ je o prvom u povijesti kaznenom procesu protiv djeteta nekog američkog predsjednika. Saslušanje u Wilmingtonu u Delawareu 53-godišnjeg sina Joea Bidena trajalo je 25 minuta. Na sud je stigao u društvu agenata tajnih službi. 

Uz Bidenovog sina se veže niz skandala

Hunter Biden česta je tema u medijima zbog ovisnosti i ekscesnog ponašanja poput brze vožnje ili curenja fotografija na kojima je gol ili konzumira drogu, a u fokusu je bio i njegov angažman u ukrajinskoj energetskoj tvrtki Burisma u vrijeme dok je njegov otac bio potpredsjednik SAD-a.

Bivši član uprave te tvrtke Devon Archer u kolovozu je na saslušanju u Kongresu rekao da je Hunter tada sugerirao "iluziju" pristupa moći, prenosi Reuters. Joe Biden je odbacio da je ikad iskoristio svoj položaj kako bi pomogao svom sinu.

Pročitajte više

 

Pročitajte više