BIH: DRAGAN ČOVIĆ OSOBA GODINE U BIH, PADDY ASHDOWN MEDIJSKA OSOBA GODINE

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović je u jednomjesečnoj anketi čitatelja bosanskohercegovačkog izdanja "Večernjeg lista" proglašen za osobu godine u BiH u 2003. godini, objavljeno je u srijedu navečer na svečanoj ceremoniji u Sarajevu. L

Čoviću je tom prigodom glavna urednica "Večernjeg lista" Ružica Cigler predala nagradu "Večernjakov pečat". Zahvaljujući na priznanju Čović je pozvao na, kako se izrazio, zajedničku izgradnju moderne i europske Bosne i Hercegovine po mjeri njena tri naroda i svih građana.

Poseban ocjenjivački žiri bosanskohercegovačkog izdanja "Večernjeg lista" je proglasio Visokog međunarodnog predstavnika u BiH Paddya Ashdowna za najprisutniju osobu u medijima tijekom 2003. godine. Zahvaljujući na priznanju Ashdown je naglasio kako je ova 2004. godina od odlučujuće važnosti za BiH na njenom putu ka Europi. On je pri tom naglasio kako će BiH uspjeti na putu ka Europi ako se ubrzaju reforme, ali ako se reforme uspore, onda se, kako je upozorio Ashdown, neće uspjeti u tim nakanama.

Žiri bosanskohercegovačkog izdanja "Večernjeg lista" je proglasio redatelja Pjera Žalicu za osobu s najvećim međunarodnim uspjehom u BiH u 2003. godini. To priznanje Žalica je osvojio za svoj film "Gori vatra" koji je dobio više međunarodnih nagrada.

"Večernjakov pečat" za menagera godine u BiH pripao je direktoru GSM tvrtke "Eronet" Boži Kneževiću, a za pothvat godine proglašena je Mirsada Hukić, član Europske akademije znanosti i umjetnosti u BiH. Za najuspješniju estradnu osobu godine proglašen je mladi bosanskohercegovački rock-pjevač Amel Ćurić.

(Hina) xpg ysd

Pročitajte više