Bijela kuća tvrdi da Flynnovo priznanje tereti samo njega: "Ovo je za nas pobjeda"

Foto: Hina
 
BIVŠI Trumpov savjetnik Michael Flynn priznao je krivnju za optužbu da je namjerno i svjesno lagao FBI-ju o svojim vezama s Rusijom.
 
ABC News je objavio da je bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost spreman svjedočiti kako mu je sadašnji američki predsjednik Donald Trump rekao da uspostavi kontakte s Rusima u vrijeme dok je bio predsjednički kandidat.
 
Bijela kuća komentirala je slučaj i izjavila da "ništa u vezi priznanja krivnje ili optužbi ne tereti nikoga drugoga osim Flynna".
 
"Ovo je pobjeda za Bijelu kuću"
 
"Lažni iskazi o kojima je riječ odražavaju lažne izjave koje je dao dužnosnicima Bijele kuće, što je rezultiralo njegovom ostavkom u veljači ove godine", rekao je odvjetnik Bijele kuće Ty Cobb. 
 
Dodao je da njegovo priznanje krivnje "otvara put za brzo i logično zaključenje" istrage ureda posebnog tužitelja o ulozi Rusije u američkim predsjednikom izborima 2016. i mogućem dosluhu Trumpove kampanje.
 
Neimenovani izvor izjavio je za CNN da se u Bijeloj kući osjeća olakšanje: "Ljudi tamo su jako sretni. Ovo ni na koji način ne vodi do Trumpa. Ovo je pobjeda za Bijelu kuću".
 
Flynnove laži
 
Flynn je istražiteljima FBI-ja lagao da u prosincu 2016. nije zatražio od ruskog veleposlanika pri SAD-u da se suzdrži od eskalacije situacije nakon što je Washington nametnuo sankcije Moskvi, tvrdi Mueller.
 
Flynn je također lagao da se ne sjeća da mu je ruski veleposlanik rekao da je Moskva odlučila biti umjerena u svojem odgovoru na američke sankcije zbog njegovog zahtjeva, navodi se u dokumentima objavljenima u petak.
 
Dokumenti, koji nose datum 30. studenoga, također navode da je Flynn lagao da ranije u prosincu nije zatražio od ruskog veleposlanika da odgodi glasanje ili glasa protiv jedne rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a te da veleposlanik nikada nije prenio ruski odgovor na to.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Rusiju i SAD, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: SAD Rusija. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više