Bijela kuća ženama daje 20 posto niže plaće nego muškarcima

Screenshot: CNN
 
CNN je objavio rezultate istraživanja prosječnih godišnjih plaća za muškarce i žene zaposlene u Bijeloj kući.
 
Prema rezultatima, radnice u Bijeloj kući dobivaju po 80 centa za svaki dolar koji zarade zaposleni muškarci. Na nacionalnoj razini žene zarađuju 82 centa po dolaru koji dobiju muškarci.
 
Najviši iznos plaće je 179 700 dolara
 
Analiza godišnjeg izvješća Kongresa pokazala je da je prosječna plaća za muškarce zaposlene u Bijeloj kući 104 000 dolara, a za žene 83 500.
 
Jedan od razloga nejednakosti je činjenica da žene većinom zauzimaju niže radne pozicije. Najviši iznos plaće za stalno zaposlene je 179 700 dolara. Ovaj iznos ostvaruje ukupno 22 zaposlenika, a samo šestero od njih su žene.
 
Ivanka Trump pozvala na borbu za jednakost spolova
 
Ivanka Trump je u travnju na Twitteru izjavila da žene zaslužuju imati jednake plaće za obavljanje istog posla kao muškarci te pozvala na zajedničku borbu protiv nejednakosti spolova u državi.
 
U Bijeloj kući je trenutno stalno zaposleno 47 posto žena i 53 posto muškaraca. Iz izračuna omjera plaća izuzete su osobe koje ne navode primanja, uključujući Ivanku Trump i Jareda Kushnera.
 
Prema CNN-u, Trump se još nije bavio problemom nejednakosti u plaćama te nije odgovorio na njihov zahtjev za komentarom. 

Pročitajte više