Bin Ladenova žena progovorila prvi put nakon njegove smrti: "Amerikanci dolaze"

Screenshot: YouTube

ČETVRTA žena Osame bin Ladena progovorila je po prvi put nakon njegovog ubojstva od strane američkih specijalaca, piše Daily Mail.

Bin Ladenova četvrta žena, Amal bin Laden, skrivala se u sigurnoj kući u Pakistanu s njim, još dvije njegove žene i njihovih šestoro djece kada su 11. svibnja 2011. godine američki vojnici upali u kuću i ubili Bin Ladena. Svoju priču je ispričala za knjigu o Bin Ladenu, čiji su ulomci izneseni u The Sunday Timesu.

"Žele mene, ne vas"

Rekla je kako su spavali kada su se američki Black Hawk helikopteri spustili na njihovo zemljište. Kaže kako se probudila u strahu te kako je noć bila izrazito mračna, a nije bilo struje.

"Amerikanci dolaze", rekao je bin Laden, prisjetila se njegova supruga koja je ispričala i kako se potom začuo piskav zvuk koji je zatresao kuću

Van kuće se odvijala američka operacija u kojoj su 24 specijalca dolazila po Bin Ladena, koji je tada svojemu sinu dao pušku AK-47, za obranu.

"Žele mene, ne vas", rekao je Bin Laden njoj i svojim drugim ženama kojima je naredio da siđu u prizemlje pred specijalce.

Ubili ga i bacili u more

Amal je ostala s njim i najmlađim sinom na katu kuće, a i danas inzistira na tome da je njezinog muža izdao netko tko mu je bio blizak.

Specijalac Robert O'Neill ušao je u Bin Ladenovu sobu i ubio ga.

Amal je pogođena u nogu te se pretvarala da je u nesvijesti. Tvrdi kako je gledala kako američki vojnici od Bin Ladenovih žena i djece zahtijevaju da ga identificiraju, što su i učinili.

Njegovo tijelo su unijeli u jedan od helikoptera te ga bacili u more.

Pročitajte više