Bio je šef APN-a pa je dobio otkaz. Sad je opet šef APN-a

Ilustracija: Pixsell/Dusko Jaramaz

NA MJESTO smijenjenog HDZ-ovog direktora APN-a Krešimira Žunića, koji je po povlaštenim uvjetima kupio stan od agencije u kojoj je bio šef, vlada je imenovala HNS-ovca Dragana Hristova koji je već bio dobio otkaz u APN-u u vrijeme dok je Lovro Kuščević bio ministar graditeljstva.

Isti onaj Lovro Kuščević koji je smijenjen s mjesta ministra u vladi zbog nekretninskih afera sada je komentirao za RTL da je Hristov otpušten jer nije radio dobro.

Dragan Hristov, novi direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, u vrijeme ministrice Anke Mrak-Taritaš bio je zamjenik direktora iz HNS-ove kvote Slavka Čukelja. Kada je HDZ preuzeo vlast, ministar graditeljstva je postao Lovro Kuščević i zamijenio je Čukelja HDZ-ovcem Goranom Bradićem. Bradić je tada dao otkaz svom tadašnjem zamjeniku Draganu Hristovu i na njegovo mjesto doveo Krešimira Žunića.

Naizmjenično postavljanje i smjenjivanje kadrova HNS-a i HDZ-a

Kad je HNS ušao u HDZ-ovu vladu, Kuščevića je u Ministarstvu graditeljstva zamijenio HNS-ovac Predrag Štromar koji je smijenio Bradića i vratio Čukelja u APN. U međuvremenu je Hristov tužio APN zbog nezakonitog otkaza, a Čukelj ga je vratio u agenciju, na mjesto pomoćnika u Odjelu za kupovinu nekretnina jer je Žunić sjedio na njegovom mjestu zamjenika direktora. 

Krešimir Žunić je u međuvremenu bio vrlo aktivan u svoju osobnu korist. Naime, kako javlja RTL, uz realiziranu kupovinu POS-ova stana u Zadru, sam sebe navodno je prijavio po istom modelu i za stan u Splitu.

Kad je ministar Štromar, po njegovim riječima, doznao za slučaj Žunićeve kupovine APN-ovog stana, odmah je smijenio Žunića i prijavio ga DORH-u.

Prema RTL-u, neke informacije govore da ministar Štromar nije ni znao da je Hristov ranije bio otpušten iz APN-a kada ga je danas predložio u vladi za novog direktora.

Pročitajte više