Birališta u Srbiji zatvorena, odziv birača nešto manji nego u prvom krugu

BIRAČKA mjesta u Srbiji, na kojima se između dva kandidata predsjednika Demokratske stranke Borisa Tadića i zamjenika predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića bira budući predsjednik Srbije, zatvorena su u nedjelju u 20 sati.

Prema podacima Centra za slobodne izbore i demokraciju (CeSID), objavljenima u 20 sati, na birališta u drugom krugu predsjedničkih izbora u Srbiji, u nedjelju do 19 sati izašlo je oko 41,5 posto od ukupno 6,5 milijuna birača, što je tek nešto manje od ukupno 47,6 posto birača koji su izašli na birališta u prvom krugu izbora, održanom 13. lipnja.

Prema podacima CeSID-a, te privatne agencije "Strateški marketing", procjena je da je na birališta do 20 sati izašlo oko 2,9 milijuna birača.

Prema istraživanjima javnog mišljenja, obavljenima prije drugog kruga predsjedničkih izbora, broj birača koji se odazovu na birališta odredit će budućeg predsjednika, pri čemu veća izlaznost - prema tim istraživanjima - pogoduje predsjedniku Demokratske stranke Tadiću, a manji odaziv birača kandidatu radikala Nikoliću.

Prve privremene i neslužbene rezultate drugog kruga predsjedničkih izbora CeSID će, kako je najavljeno, objaviti u nedjelju nešto poslije 21 sat.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.