Biškupić primio ekipu filma "Svjedoci"

MINISTAR kulture Božo Biškupić primio je danas izaslanstvo filma "Svjedoci" s redateljem Vinkom Brešanom na čelu te izrazio zadovoljstvo velikim uspjehom hrvatskog filma prikazanim u službenoj konkurenciji na berlinskom filmskom festivalu.

Za festivalske nagrade natječu se 23 filma koje je žiri izabrao od 3100 prijavljenih. Ministar je pohvalio ekipu, rekavši da je to veliko priznanje za malu hrvatsku kinematografiju. Osim Brešana u ekipi su bili producent Ivan Maloča i glumci Leon Lučev, Alma Prica i Krešimir Mikić.

Praizvedba filma "Svjedoci", snimljena po romanu "Ovce od gipsa" Jurice Pavičića, u koprodukciji Interfilma i Hrvatske televizije. održat će se 25. veljače u Zagrebu.

Brešan je izjavio da mu se sudjelovanjem na Berlinaleu ispunio san. Posebno je zahvalio poducentu filma Ivanu Maloči, koji je pomno isplanirao svaki djelić predstavljanja. Zahvalio je i medijima koji su vrlo pohvalno pisali o filmu koji je dobio brojne nagrade na prošlogodišnjem Pulskom festivalu.

Glumica Alma Prica rekla je kako je za ekipu radost i čast sudjelovati u službenoj konkurenciji, dodavši kako Berlinski festival potiče art-film, privlači opuštenošću, neopterećenošću i glamurom kao drugi festivali.

Producent Maloča je izvijestio da će se, zahvaljujući distributeru, film prikazati u Madžarskoj, Austriji, Grčkoj, Francuskoj, Njemačkoj SAD-u, Skandinaviji, Izraelu i Rusiji.

Pročitajte više