HDZ-ova načelnica novcem općine platila 35 kila janjetine i devet mobitela

Foto: FAH

NAČELNIK općine Vrsi, 26-godišnji Luka Perinić iz Pokreta mladih, prozvao je svoju prethodnicu Sandru Vukić (HDZ) da je uoči svog rođendana, dok je bila načelnica, naručila 35 kilograma janjetine, koji su plaćeni 5365,50 kuna iz proračuna općine Vrsi.

Također ju je prozvao i da je kupila 9 mobitela za koje im svaki mjesec dolaze računi od oko dvije tisuće kuna te da iste ne želi vratiti.

Na vlasti bila od 2007. do 2017.

Perinić je u svibnju ove godine na lokalnim izborima s vlasti svrgnuo HDZ-ovu Sandru Vukić koja je funkciju načelnice općine obnašala sve od 2007. godine.

"Što se tiče drugih nepravilnosti, suzdržat ću se komentiranja jer je još uvijek u tijeku istraživanje i prikupljanje podataka. Rado ću vas izvijestiti kad budem mogao. Revizijski izvještaj u kojem se spominju te činjenice oko janjetine i mobitela je predan policiji na daljnju obradu", rekao je Perinić za Index.

Razgovarali smo i s prozvanom Sandrom Vukić, koja je sad zaposlena u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na mjestu v.d. predstojnice Područnog ureda HZZ-a u Zadru. Ona sve optužbe negira i naziva ih neistinama te podmetanjima od strane načelnika Perinića.

"Ovo su sve laži"

"Danas sam uzela godišnji kako bi odgovorila činjenicama na sve ove laži, a to ću vam sve i poslati. U zadnje vrijeme se Pokret mladih želi domoći HDZ-a, žele im se priključiti. Napade ovog Pokreta trpim već godinama i sad mi je dosta.


Ove stvari za koje se hvata su banalne. Što se tiče janjetine, nju sam naručila kad smo postavili ploču za vatrogasni dom. Kod nas je takav običaj, kad se stavlja završna ploča da se počaste radnici. U tom kraju ima dosta borove šume i zato smo osnovali i DVD i napravili vatrogasni dom. I da, počastila sam radnike koji su ga izgradili", rekla je u razgovoru za Index Sandra Vukić.

Istaknula je kako je kao načelnica godišnje imala pravo trošiti 30.000 kuna na reprezentaciju te da nikad nije imala ni jedan račun iz hotela niti isplaćenu dnevnicu.

"Računi iz restorana su mi bili zanemarivi. Najviše sam trošila za otvaranje projekata. Tad smo uvijek častili radnike. Kad mi iz Pokreta nisu mogli naći nijednu zamjerku na 10-godišnji rad, onda su krenuli na ovo pa izmišljaju takve stvari. Oni su preko agresije i lažnih obećanja i došli na vlast.

Ja sam u vrijeme dok sam bila načelnica imala zaposlenog jednog čovjeka u administraciji i radila sam volonterski za 5000 kuna, a Perinićeva plaća je 10.000 kuna. On je već zaposlio troje svojih prijatelja i za sljedećih troje je raspisao natječaj. Već sad ima petero više zaposlenih nego ja.

Što se tiče mobitela, mi smo dobili mobitele uz poslovnu tarifu koju smo uzeli. Ne znam napamet koliko sam aparata dobila, no mobiteli su se koristili u skladu s pravilnikom za općinske djelatnike. I sad ih koriste djelatnici u općini, a za svoj sam rekla da ću ga otkupiti i da ću platiti općini", rekla nam je Vukić.

"Hoće moj mobitel da otkrije s kim sam razgovarala"

Kaže kako je Perinić u općinu doveo hakere da otkriju što je pisala te da je tako htio uzeti i njen mobitel da otkrije s kim je razgovarala.

"Ja sam proganjana jer nisam ulazila u nikakve lokalne skupine gospodarstvenika i podilazila njihovim interesima. Te stvari ću dokumentirati i javno iznijeti. Borimo se činjenicama, a ne blaćenjem. Iza mene stoje projekti. To je ono zbog čega sam došla na to mjesto. Sve, od zgrade do stolice u kojoj sjede, mi smo napravili. Mi smo došli na ledeno i mučili smo se. Zadnji proračun 2016. nam je bio oko 12, 13 milijuna kuna u mjestima manjim od 2000 stanovnika, gdje ima malo privrednih subjekata, a krenuli smo 2007. godine s 2 milijuna kuna proračuna.

Ljudima koji su došli na vlast nije u interesu napredak općine već se stalno bave sa mnom jer im predstavljam određenu opasnost. Dobili su vlast na divlji način s lažnim obećanjima, na principu brutalnog nasilja. U 10 godina nisam htjela nikoga blatiti, ali sad mi je već dosta", rekla nam je Sandra Vukić.

Pročitajte više