Bivša upraviteljica prognaničkog naselja Gaza državu oštetila za 42 tisuće kuna

KARLOVAČKA je policija podnijela kaznenu prijavu protiv 50-godišnje A.Č, bivše upraviteljice Prognaničkog naselja Gaza, koja je osumnjičena da je prijevarom oštetila državni proračun za 42 242 kune.

U policijskom priopćenju stoji da je osumnjičena državna službenica, a Slobodna Dalmacija doznaje da se radi o Ani Čičak koja je od siječnja prošle godine do travnja ove godine zaradila navedeni iznos na isplatu putnih troškova na relaciji Korenica - Karlovac iako je znala da na istu nema pravo jer od siječnja prošle godine stalno boravi u Karlovcu.

Prognaničko naselje Gaza je službeno zatvoreno, a posljednjih nekoliko stanovnika koji u svojim kućicama nemaju vodu, struju ni telefon uskoro će deložirati Državno odvjetništvo.

Podsjetimo, USKOK je protiv Ane Čičak pokrenuo istragu zbog prijevare nakon što ju je prijavio bivši stanar Gaze Božo Bošnjak Menjuk. On je bivšu upraviteljicu optužio za zloporabu položaja i uzimanje novca od korisnika naselja kojim je upravljala. USKOK je prijavu morao odbaciti zbog nedostatka dokaza, ali je i sama Ana Čičak Slobodnoj Dalmaciji prošle godine potvrdila da je uzimala novac od prognanika.

Ona je objasnila kako je "bila prisiljena na posudbe jer je država bila škrta prema njoj". Čičak tvrdi da joj je država trebala osigurati besplatan smještaj kad je prije četiri godine došla u Karlovac iz Korenice.

J.C.
Foto: Arhiva

Pročitajte više