Bivša službenica koja je Pripuzu sredila dozvolu za kampove puštena na slobodu

Foto: Facebook

Sudac istrage splitskog Županijskog suda danas je ukinuo istražni zatvor osumnjičenici iz afere kampovi, bivšoj službenici šibensko-kninske županije Nedi Livljanić nakon što su ispitani svi svjedoci u njenom slučaju.

Livljanić iz zatvora na Bilicama izlazi na prijedlog Uskoka nakon što je jučer na slobodu pušten osumnjičeni investitor spornog kampa na Murteru Petar Pripuz. 

Očekuje se i ukidanje zatvora za Darija Filipija

Očekuje se i prijedlog za ukidanje istražnog zatvora za pritvorenog Darija Filipija, kojem je Livljanić, po tvrdnjama Uskoka, također pogodovala.

Bivša službenica Livljanić osumnjičena je za izdavanje nezakonitih rješenja za kampove, na što su je poticali Pripuz i Filipi kako bi im se omogućilo pružanje ugostiteljskih usluga u ilegalnim kampovima na Murteru.

Istragom obuhvaćeni i Boris Kulušić i Eduard Maržić

Poduzetnici, prema sumnjama Uskoka, nisu ispunjavali uvjete niti su imali dokumentaciju za pružanje usluga. Istragom su obuhvaćeni i Boris Kulušić i Eduard Maržić, no za njih tužiteljstvo nije tražilo istražni zatvor. 

Na ispitivanju u splitskom Uskoku, koje je uslijedilo nakon prošlotjednog uhićenja, pretresa i prikupljanja drugih dokaza, Livljanić se branila šutnjom, dok su ostali negirali krivnju.

Pročitajte više