Bivši bandićevac sad je na listi Domovinskog: "Bit ću dio pregovaračkog tima"

Foto: Hina

Nezavisni Željko Lacković, koji je u IV. izbornoj jedinici preferencijalnim glasovima s liste Domovinskog pokreta, Pravo i pravda, Nezavisni, DHSS i Zelena lista osvojio saborski mandat, rekao je danas Hini da neće solirati, nego će biti dio pregovaračkog tima DP-a i partnera.

Dodao je da će preferirati one kojima je prioritet rast standarda građana, a ne ideološka pitanja. No, krajnji sud o tome hoće li biti pozicija ili opozicija, donijet će pregovarački tim, rekao je.

"Stav mi je prema SDP-u i HDZ-u isti"

Nije želio otkriti jesu li prema DP-u i njegovim partnerima već upućeni pozivi za sastavljanje nove vlade.

Upitan kome je osobno skloniji u pregovorima, HDZ-u ili SDP-u, Lacković je rekao da je "njegov stav prema SDP-u i HDZ-u ostao isti", dodavši da su to "potrošene politike koje očito još uvijek dominiraju kod birača“.

Lacković je na jučerašnjim parlamentarnim izborima, u IV. izbornoj jedinici sa šestog mjesta i s preferencijalnih 16.71 posto glasova, prema neslužbenim rezultatima, ponovo ušao u sabor nakon mandata pauze. Prije toga Lacković (NZ) je bio saborski zastupnik od 2016. do 2020., kao zamjena zastupnika Milana Bandića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.