Bivši bandićevac sad je na listi Domovinskog: "Bit ću dio pregovaračkog tima"

Foto: Hina

Nezavisni Željko Lacković, koji je u IV. izbornoj jedinici preferencijalnim glasovima s liste Domovinskog pokreta, Pravo i pravda, Nezavisni, DHSS i Zelena lista osvojio saborski mandat, rekao je danas Hini da neće solirati, nego će biti dio pregovaračkog tima DP-a i partnera.

Dodao je da će preferirati one kojima je prioritet rast standarda građana, a ne ideološka pitanja. No, krajnji sud o tome hoće li biti pozicija ili opozicija, donijet će pregovarački tim, rekao je.

"Stav mi je prema SDP-u i HDZ-u isti"

Nije želio otkriti jesu li prema DP-u i njegovim partnerima već upućeni pozivi za sastavljanje nove vlade.

Upitan kome je osobno skloniji u pregovorima, HDZ-u ili SDP-u, Lacković je rekao da je "njegov stav prema SDP-u i HDZ-u ostao isti", dodavši da su to "potrošene politike koje očito još uvijek dominiraju kod birača“.

Lacković je na jučerašnjim parlamentarnim izborima, u IV. izbornoj jedinici sa šestog mjesta i s preferencijalnih 16.71 posto glasova, prema neslužbenim rezultatima, ponovo ušao u sabor nakon mandata pauze. Prije toga Lacković (NZ) je bio saborski zastupnik od 2016. do 2020., kao zamjena zastupnika Milana Bandića.

Pročitajte više