Bivši britanski rocker osumnjičen za seks sa 12-godišnjakinjom

NEKADAŠNJA britanska rock zvijezda i pjevač Gary Glitter uhićen je u Vijetnamu pod sumnjom da je imao seksualni odnos sa 12-godišnjom djevojčicom. Bivši 61-godišnji pjevač, koji je u Britaniji bio vrlo popularan 70-ih godina prošlog stoljeća, uhićen je prošle subote na aerodromu Ho Chi Minh Citya, te mu je određen pritvor.

Policija obalnog vijetnamskog grada Vung Tua priopćila je da su Glittera, pravim imenom Paul Francis Gadda, prijavile dvije djevojke, jedna 12-godišnjakinja i jedna 18-godišnjakinja, koje su ustvrdile da su s njime imale seksualni odnos. Snošaj se navodno dogodio u njegovom domu u Vung Tauu gdje Britanac posljednjih šest mjeseci živi.

Policija navodi da još uvijek nije utvrđeno je li djevojka, koja tvrdi da ima 18 godina, govori istinu. U Vijetnamu tom dobnom granicom prestaje važiti zakon o zabrani seksa s maloljetnicima, čime bi se Glittera teretilo za kršenje zakona sa samo jednom maloljetnicom.

Informaciju o uhićenju Glittera u Vijetnamu potvrdio je i britanski Foreign Office (MVP). On zasad još nije optužen, ali je zadržan u pritvoru. Bude li osuđen mogao bi se suočiti s kaznom zatvora i do 12 godina.

Prema vijetnamskom zakonu, seks s maloljetnicom nosi za sobom zakonsku kaznu širokog raspona, ovisno o točkama optužnice odnosno o okolnostima pod kojima je do seksa došlo. Tako maksimalna zatvorska kazna iznosi 12 godina, dok se za silovanje maloljetne osobe optuženik mora suočiti sa smrtnom kaznom strijeljanjem.
 
Jedan je policajac u Vung Tuau rekao kako se u Vijetnamu seks sa 12-godišnjakinjom, bez obzira je li ona svojevoljno pristala na to, smatra silovanjem. Neimenovani policajac nije naveo je li Glitter djevojčicama platio za seksualni odnos.

Britanski Foreign Office priopćio je da s vijetnamskim vlastima ima dobru suradnju vezano uz slučaj, a policija iz Vung Tua nastavlja raditi na otkrivanju svih okolnosti.

Glitter (na fotografiji dolje snimljen je proteklog vikenda) je 1999. godine u Velikoj Britaniji osuđen zbog posjedovanja dječje pornografije, te je zbog toga odslužio dvomjesečnu kaznu zatvora.

Pročitajte više