Bivši dužnosnik CIA-e: Sprema se zavjera u Kremlju. Ova trojica mogla bi ubiti Putina

Foto: EPA

DANIEL HOFFMAN, bivši viši časnik CIA-e koji je služio kao šef moskovske postaje, tvrdi da bi Putin mogao završiti kao Trocki koji je po nalogu Staljina ubijen sjekirom. 

"Vladimir Putin mogao bi biti ubijen u tajnoj zavjeri vlastitog unutarnjeg kruga. Putinovi suradnici tražit će način da ga svrgnu ako ruska invazija na Ukrajinu ne uspije", rekao je Hoffman. Dodao je da bi svaki takav pokušaj svrgavanja Putina bio iznenadan, brz i potencijalno smrtonosan.

"Momci koji će to učiniti bit će toliko tajni u vezi s tim da Putin neće ni posumnjati", rekao je Hoffman. "To će se dogoditi odjednom. I Putin će biti mrtav", dodao je.

"Nitko Putina neće pitati: 'Hej, želiš li umrijeti?' Ne. Napad će biti iznenadan. Bit će to možda udarac čekićem u glavu. Postoji opcija i da ga spreme u ludnicu, to je isto izgledan scenarij", rekao je.

Prema riječima Hoffmana, postoje tri ključne figure koje bi mogle stajati iza zavjere. To su ministar obrane Sergej Šojgu, šef Putinovog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev i direktor ruske tajne obavještajne agencije FSB Alexander Bortnikov.

Pročitajte više