Bivši HDZ-ovac i župan proglašen krivim zbog mlaćenja supruge, ne ide u zatvor

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

NA Županijskom sudu u Slavonskom Brodu izrečena je presuda bivšem HDZ-ovcu i županu Požeško-slavonske županije Alojzu Tomaševiću zbog mlaćenja supruge.

Tomašević je proglašen krivim, javlja portal SB Plus.

Osuđen je na deset mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje od dvije godine. To znači da neće u zatvor. Mora podmiriti i troškove postupka koji iznose oko sedam tisuća kuna.

"Zbog sumnje da ima ljubavnu vezu s drugom ženom supruga Mara Tomašević ga je tražila da razgovaraju o tome i da se taj odnos prekine, negirao je takvu vezu i odbio razgovarati s njom. U nakani da je omalovaži učestalo je govorio da je luđakinja, glupa kravetina, budala, glupača, fizički je nasrtao na nju, hvatao je rukama za vrat i stiskao te ju šamarao, govorio da će je ubiti, izbosti i rasparati grkljan. U srpnju 2016. godine, nakon što se vratio sa službenog puta, a supruga mu rekla da je ondje sigurno bio s ljubavnicom, šakom ju je udario u predjelu oka, čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva", pročitana je presuda.

"U listopadu 2017. nakon što je supruga čula da razgovara na mobitel i pitala 'Je li te to kuja zove?', u nakani da je tjelesno ozlijedi, više ju je puta udario po glavi. Potom ju je obuhvatio za vrat i rukama čvrsto stiskao. Kad je oštećenica počela vrištati, rukama je čvrsto uhvatio njezine nadlaktice i rukama i nogama snažno odgurnuo, a tom prilikom je tijelom udarila u radijator", pročitana je presuda.

Pročitajte više