Bivši HDZ-ovac optužen za silovanje: Ona je prostitutka, iskoristila je prigodu

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell, Google maps

IZ Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu potvrdili su kako je 28. veljače podignuta optužnica protiv Ž.P. rođenog 1965. godine zbog kaznenog djela protiv spolne slobode - silovanje koje je počinjeno 16. kolovoza 2018. godine u Lasinji.

Kako je objavio Ivan Pernar na svom Facebook profilu, radi se o načelniku općine Lasinja Željku Prigorcu.

HDZ: Nije naš

"Poštovani,

Sukladno Zakonu o medijima, bez odgode Vas  tražimo ispravak netočne informacije, objavljene 8.ožujka 2019.godine, a vezana je za gospodina Željka Prigorca, načelnika općine Lasinja. Naime, gospodin Prigorac već duže vrijeme nije član Hrvatske demokratske zajednice.

S poštovanjem", poslali su Indexu iz HDZ-a nakon što smo prvotno objavili kako je on HDZ-ov načelnik. Pitali smo ih otkad nije njihov član. "Gospodin Prigorac je na vlastiti zahtjev prošle (2018.)  godine izašao iz stranke", odgovorili su nam.

"Postoje li nedodirljivi?"

"Danas je dan žena, zamislite da je DORH podigao optužnicu protiv mene zbog silovanja, kako bi svi mediji brujali o tome, zar ne?

Međutim, kada sam vidio papir koji govori da je DORH digao optužnicu protiv osobe koja se zove Željko Prigorac uz napomenu da se radi o HDZ-ovom načelniku općine Lasinja, odmah sam poslao upit DORH-u radi li se upravo o toj osobi.

Umjesto odgovora s da ili ne, budući da se ne radi o nekom anonimusu nego HDZ-ovcu na poziciji moći, dobio sam odgovor:

"U svezi Vašeg upita od 7. ožujka 2019. obavještavam Vas da je u kaznenom predmetu broj K-DO-11/2018, nakon provedene istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu dana 28. veljače 2019. podiglo optužnicu protiv Ž. P. (1965.) zbog kaznenog djela iz članka 153. stavka 1. u svezi članka 152. stavka 1. Kaznenog zakona/11.

Optužnica je sa spisom predmeta dostavljena Optužnom vijeću Županijskog suda u Karlovcu, te se očekuje zakazivanje ročišta za potvrđivanje optužnice.

S poštovanjem,

Županijski državni odvjetnik
Mladen Krajačić, v.d."

Iz te informacije odmah mi je za oko upao detalj o tome da je protiv Ž.P. podignuta optužnica i da je isti rođen 1965.g.

Kakve li slučajnosti da ima iste inicijale i datum rođenja kao i utjecajni HDZ-ovac za kojeg sam postavio upit?

Međutim, do današnjeg dana niti jedan medij ne želi ovu informaciju od javnog interesa provjeriti niti ju demantirati.

Pa ja stoga pitam je li moguće da postoje stranke ili pojedinci koji su nedodirljivi?"

"Ona je prostitutka. Ona je bila protiv mene"

Željko Prigorac sve demantira. Kazao je da je silovanje laž te da još nema informaciju o tome da je karlovačko tužiteljstvo diglo optužnicu.

"Nešto se radi na tome, ali to ćemo još vidjeti. To je potpuna neistina, blamaža koja ide prema meni.

A navodno da jest. Ja nisam trenutno tu, vraćam se u subotu. Vidjet ćemo što će Optužno vijeće s tim jer dokaza nema nikakvih. Radi se o ženi koja je došla živjeti u Lasinju. Neću javno iznositi, ali ona je prostitutka. Ona je bila protiv mene kao načelnika Općine, stalno pisala, ja se na to nisam obazirao i tako je došao jedan kontakt koji se dogodio oko nečega gdje je bilo i tako...

Ona je iskoristila prigodu i prijavila i to je tako", rekao je Prigorac za dnevnik.hr.

Spomenimo kako karlovačko ŽDO nije optužnicu protiv načelnika objavilo na svojim stranicama.

Pročitajte više