Bivši izraelski ministar priznao da je želio prokrijumčariti tablete ekstazija

Bivši izraelski ministar energetike Gonen Segev je, nakon jednogodišnje sudske istrage, priznao da je prošle godine iz Nizozemske u Izrael namjeravao prokrijumčariti 32.000 tableta ekstazija obloženih čokoladnim preljevom, izvijestili su u nedjelju izraelski mediji.

Segev je veći dio protekle godine, za vrijeme trajanja istrage, proveo u zatvoru, a sada je suočen s mogućnošću izdržavanja petogodišnje kazne zatvora i novčanom kaznom u iznosu od 20.000 eura.

Bivši ministar optužen je da je zajedno s još dvojicom muškaraca u travnju prošle godine iz Nizozemske pokušao prokrijumčariti drogu vrijednu nekoliko stotina tisuća dolara.

U amsterdamskoj zračnoj luci Schiphol uhitila ga je nizozemska policija nakon što je pokazao diplomatsku putovnicu čiji je pravovaljani datum istekao, a novi naznačeni datum bio je krivotvoren. Torbu s ekstazijem Segev je spremio u aerodromski ormarić, koji je policija kasnije otvorila. Uhićen je po povratku u Izrael.

Bivši je ministar prvobitno istražiteljima govorio kako je vjerovao da se u torbi, koju je navodno dobio od prijatelja, nalaze čokoladni bomboni.

(Hina) xmh ydgk

Pročitajte više