Bivši nogometaš Gazza uhićen zbog napada na foto-reportera

BIVŠA engleska nogometna zvijezda i nekadašnji igrač Newcastle Uniteda, Tottenham Hotspura, Middlesbrougha, Rangersa i talijanskog Lazia, Paul Gascoigne, uhićen je zbog napada na foto-reportera.

Kako javlja britanski BBC,  Gascoigne, poznatiji kao Gazza, uhićen je ispred hotela Hope Street nakon što ga je jedan press službenik optužio za napad.

38-godišnji bivši profesionalni nogometaš zadržan je jučer u pritvoru u Liverpoolu, a gradska policija u redovnom je priopćenju iznijela samo podatak kako je uhićen 38-godišnjak.

Gascoigne je jučer boravio u Liverpoolu na konferenciji na kojoj se obratio okupljenim sudionicima, a koja je organizirana s ciljem skupljanja sredstava potrebnih za rehabilitaciju ovisnika o drogi i alkoholu.

Gascoigne, čini se, nije želio da ga fotografiraju na spomenutoj konferenciji, pa je ispred Hope Street Hotela došlo do gužve i naguravanja s novinarima pri čemu je jedan fotograf dobio udarac. Neimenovanom fotoreporteru medicinska pomoć je pružena na licu mjestu, a Gascoigne je ubrzo nakon incidenta uhićen.

Bivši je igrač u listopadu preuzeo funkciju menadžera amaterskog kluba Kettering Town, no nakon samo 39 dana na toj funkciji, te desetaka incidenata u klubu i jučerašnjeg u Liverpoolu, predsjednik Ketteringa Imraan Ladak otkazao je Gascoigneu.

U travnju ove godine Gascoigne je bio uhićen u Newcastleu gdje ga je policija našla polusvjesnoga na stražnjem sjedištu njegovog mercedesa. Igrač je zadržan u postaji jer je ocijenjeno da je nesposoban za vožnju, a nakon nekoliko sati, nakon što je došao k sebi, policija ga je pustila.

Navodno je bio pod utjecajem propisanih mu lijekova koje je uzimao radi postoperativnog liječenja vratne ozljede.

Tamošnjoj sportskoj javnosti Gascoigne je bio poznat kao nogometaš koji voli potegnuti čašicu, a prema jednoj njegovoj izjavi, za vrijeme dok je igrao u Evertonu i Middlesbroughu često je znao prije izlaska na travnjak trgnuti čašu duplog brandya.

Jedan svjedok jučerašnjeg incidenta rekao je kako Gascoigne nije izgledao kao da je pod utjecajem alkohola, a sam je bivši igrač nedavno priznao kako posljednjih godinu dana prolazi kroz težak period svog života, te da redovno ide na psihološko savjetovanje.

Pročitajte više