Oteli Zadranina, prijetili mu pištoljem i zatočili ga. Morao im prepisati nekretninu

Dva su muškarca u Zadru, kako sumnja policija, prijetili trećem i iznuđivali od njega izmišljani dug, da bi ga na kraju zatočili i natjerali da na njih prepiše nekretninu. Toga su ga dana odveli uz prijetnju pištoljem, a na kraju je s njima čak otišao u Zagreb k javnom bilježniku gdje im je prepisao vlasništvo nad nekretninom na zagrebačkom području.

"Zadarska Služba kriminalističke policije u suradnji s Odjelom organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja dovršila je kriminalističko istraživanje nad dva muškarca u dobi od 51 i 41 godinu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iznuda i kazneno djelo protupravno oduzimanje slobode na štetu 40-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Prethodno bili u poslovnom odnosu

Sumnja se kako su osumnjičeni u namjeri da sebi pribave protupravnu imovinsku korist oštećenog iznuđivali novac na ime nepostojećeg duga, iz prethodnog poslovnog odnosa oštećenog s 51-godišnjim osumnjičenikom. Zbog učestalih prijetnji i poziva, iz straha za svoj život oštećeni je tijekom 2023. godine u više navrata uplaćivao novac 51-godišnjaku", navela je policija.

Opisali su i kako su 11. siječnja u popodnevnim satima u Zadru osumnjičenici došli do stana žrtve gdje su mu prijetili pištoljem i tako ga zadržali u stanu. Zatim su ga prisilno odveli u kuću na širem zadarskom području te ga tamo zatočili i držali ga sve dok nije obećao prenijeti vlasništvo nad jednom nekretninom na 51-godišnjaka. Osim toga, dva puta im je prebacio novac kako bi otplatio nepostojeći dug. 

Krajem siječnja, osumnjičeni 51-godišnjak je ne ime nepostojećeg duga, nastavio s ozbiljnim prijetnjama prema oštećenom koji je potom zbog strah za svoj život, u veljači na području Zagreba, kod javnog bilježnika potpisao ugovor s kojim mu je predao vlasništvo nad nekretninom na zagrebačkom području.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru te su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Pročitajte više