Bivši šatoraši udarili po Vladi: Izdali su branitelje i sklopili sporazum sa četnicima

Foto: FAH

UDRUGE ratnih veterana održale su u 11 sati konferenciju za medije na temu pregovora Srbije o ulasku u Europsku uniju.

Upozorili su kako je ova prilika bila posljednji vagon da se zaustavi "mini Haag" i progon hrvatskih branitelja, dodajući kako "Srbija danas slavi, a slavlje će platiti hrvatski branitelji".

"Neprihvatljivo je da netko tako sramotno odlazi u povijest, nakon samo šest mjeseci na vlasti, donese ovakvu odluku", poručili su Vladi povodom dozvole Vlade RH da se otvori poglavlje 23. Veterani ističu kako je potez Vlade nanio veliku štetu veteranima te kako se radi o potpunom političkom promašaju, jer će se veterane sada moći "moći hapsiti i na teritoriju Hrvatske".

Glogoški je upozorio da pregovore o poglavljima 23 i 24 nije trebalo dozvoliti zbog Zakona o univerzalnoj jurisdikciji. Kazao je kako je trebalo "oštrije i snažnije odgovarati" na provokacije srpskih političara.

"Obitelji poginulih, zatočenih i nestalih ne mogu prihvatiti način na koji je Vlada RH dozvolila otvaranje tih poglavlja. Ona je jučer, zvanično dozvolila Srbiji da sa sebe skine odgovornost za pronalazak nestalih. Odgovornost je prebačena na leđa onih koji su potpisali i dogovorili i blagoslovili potpisivanje" otvaranja poglavlja 23 i 24. Srbija je morala ostvariti uvjete prije otvaranja ovih poglavlja. Sada samo očekujemo da nam netko kaže da su stradalnici Domovinskog rata teret ove države", kazao je Glogoški.

"Okrenuli su leđa braniteljima"


"Okrenuli su leđa braniteljima, obiteljima nestalih i poginulih, okrenuli su leđa Domovinskom ratu.
Idu izbori, na izborima će sve biti rečeno", dodao je, a upozorio je i kako deklaracija koju su predlagali veterani više nema smisla.

"Ovim su pobjednike u Domovinskom ratu učinili poraženima, a poražene pobjednicima".

Na pitanje o tome tko je najodgovorniji, veterani su prozvali "cjelokupnu diplomaciju, Vladu u cjelini i premijera".

"Ministar Medved se tome apsolutno suprotstavio i on ima našu podršku", rekli su. Glogoški je upitan postoji li mogućnost da se ponovno digne šator.

"Pregovarali su sa četnicima koji su na vlasti u Srbiji... Narod Srbije je odlučio da ima četničku Vladu, a što možemo očekivati od njih? Hrvatska vlada je odlučila pregovarati s četnicima, a hrvatske su branitelje stavili pred gotov čin", zaključio je Đuro Glogoški.

Pročitajte više