Bivši A-HSP-ovac na sudu tvrdi da nije ubio starca, a kad je uhićen je rekao: "Ubio sam starog komunjaru"

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Zagrebu počelo je suđenje bivšem čelniku A-HSP-a Vladi Turudiću za ubojstvo 85-godišnjeg starca u Zagrebu Đorđija Burića.

Iako je istražiteljima prilikom uhićenja rekao da je "ubio starog komunjaru", danas je na sudu izjavio da se ne osjeća krivim.

Turudića se tereti da je u studenom 2016. s više hitaca iz pištolja ubio Burića u stanu u Nazorovoj ulici u Zagrebu. Motiv ubojstva bio je, prema pisanju medija, osveta jer Burić nije htio zaposliti Turudićeva sina. Nakon što ga je ubio, Turudić je pobjegao i pištolj bacio u rijeku.

Veza između ubojice i žrtve bila je Turudićeva supruga koja je povremeno čistila Burićev stan. Burić im je navodno rekao da bi mogao pomoći u zaposlenju njihova sina, što se u konačnici nije dogodilo, pa se ubojica odlučio na osvetu.

Turudić je prema medijskim napisima umirovljeni radnik INA-e i bivši član Autohtone hrvatske stranke prava. Iako je isprva negirao zločin, tijekom ispitivanja na policiji nekoliko dana nakon ubojstva navodno se "slomio" i pod teretom dokaza priznao nedjelo.

Mediji su navodili i da je Turudić u svom iskazu kazao da su on i njegova supruga Burića koji je nekoć bio jedan od direktora u Končaru, u razgovoru nazivali “komunjarom”. Navodno mu je smetalo i što je Burić posjećivao rodbinu u Crnoj Gori te što je gledao partizanske filmove.

Pročitajte više