Bivši šef beogradske policije: Roditelji male Danke moraju odgovoriti na ova pitanja

Foto: MUP Srbije

Misteriozni slučaj nestanka malene Danke (2), kojoj nema traga već četiri dana, za Telegraf.rs komentirao je Marko Nicović, nekadašnji načelnik beogradske policije.

Kaže kako je ključ istrage u roditeljima.

"Roditelji su ti koji moraju mnogo toga objasniti. Prvo, zašto su čekali da prijave nestanak? Koliko sam upućen, čekali su dva sata. Zna se, kada nestane dijete, da se odmah prijavljuje kako bi se brzo reagiralo", rekao je Nicović.

Prema riječima Nicovića, policija ide u dobrom smjeru jer pretražuje svaki pedalj zemlje u mjestu gdje je curica nestala, ali se nada i da su granični prijelazi detaljno provjereni jer ne isključuje mogućnost otmice.

"Može biti svašta, nijedna mogućnost se ne isključuje. Ako je majka rekla da je na minutu ostavila djevojčicu, postavljamo pitanje kuda je to dijete koje ima dvije godine moglo samo otići. Koliko daleko a da ga majka ne pronađe? Drugo, zašto su čekali dva sata? Tu je bilo prostora i za otmicu, a znamo da je granica blizu, ali i za još dosta toga. Mnoga pitanja su otvorena i ono što nam ostaje je da sačekamo da istražni organi obave posao", kaže Nicović za Telegraf.

Podsjetimo, potraga za Dankom Ilić (2) ušla je u četvrti dan. U potragu je od jutra uključeno još 18 vatrogasaca i potražni pas Zigi.

Bageri su jučer cijeli dan kopali i iznosili smeće iz kuće, a pred kuću kod koje je posljednji put viđena nestala Danka Ilić (2), za kojom traga cijela Srbija, stigla je teška mehanizacija koja će i danas raditi na raščišćavanju terena.

Dva Specijalistička tima za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutarnjih poslova, noćas su stigli u Banjsko polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja djevojčica.

Pročitajte više