OBITELJSKO NASILJE U ZAGREBU

Bivši specijalac koji je pretukao kćer bježao je policiji i pružao otpor

Foto: Facebook, Index

ZAGREBAČKA policija na press konferenciji otkrila je još neke detalje oko slučaja koji je tijekom vikenda zgrozio javnost.

Otkrili su da je bivši specijalac, koji je pretukao 14-godišnju kćer, uhićen u autu dok je bježao s mjesta događaja te da je pružao otpor.

Prilikom bijega je izazvao i prometnu nezgodu.

>>Majka pretučene curice pet puta je zvala policiju, poslušajte snimke razgovora

>>Bivšeg policajca pustili iz zatvora da čuva djecu. Pretukao je 14-godišnju kćer

>>Tko je otac koji je pretukao kćer? Bivši specijalac Alfi

"U ovom slučaju bilo je malo propusta od operatera na 192 i šefa smjene u 4. policijskoj postaji. Došlo je do neprimjerene komunikacije, koja je mogla biti blaža. No njihova komunikacija nije zaustavila daljnje postupanje policije. Policija će i naše propuste sankcionirati. Utvrdit će se kolika je bila odgovornost u komunikaciji prema tražitelju intervencije i obrnuto", rekao je voditelj Operativno komunikacijskog centra policije Stipo Mandić.

Dodao je i kako ponekad policija mora iskomunicirati na određeni način ako je dojavitelj rastresen.

"Ponekad policija može promijeniti boju glasa pa se nekome čini da viče"

"Policija je dužna zaprimiti što više informacija, ako je sugovornik rastresen, onda morate iskomunicirati to na jedan način, može doći do promjene boje glasa, a nekome se može činiti da netko viče, no tako može smiriti drugu osobu", rekao je Mandić te naveo da stalno provode edukacije vezane uz obiteljsko nasilje.

Naveo je kako je u ovom slučaju policija tek u 17.46 sati dobila dojavu o obiteljskom nasilju, i to ne od majke, već od susjeda koji su prijavili da je u tijeku nasilje.

"Nakon prvog poziva da se dogodilo obiteljsko nasilje, policiji je trebalo 14 minuta da locira počinitelja, uhiti ga i dovede u 4. PP. Počinitelj je bio u bijegu, zatekli smo ga u vozilu i još je skrivio manju prometnu nezgodu, pružao je otpor i primijenili smo uporabu sile. U policiji mu je pružena liječnička pomoć i hospitaliziran je, a nakon što izađe iz bolnice nastavit ćemo kriminalističko istraživanje", rekao je Mandić.

Počinitelja ulovili u autu na Peščenici

Indexu je nakon konferencije rekao da su počinitelja ulovili u automobilu na Peščenici.

Mandić je također naveo da su prvu dojavu od majke primili u 16.59, no tad nije bilo riječi o obiteljskom nasilju. Navodi kako je dojaviteljica zvala policiju da im kaže da joj je bivši suprug vjerojatno alkoholiziran, da je u vozilu te da se s njim nalazi maloljetni sin. Također navode da majka nije imala točnu informaciju gdje se počinitelj nalazi.

"Policija u tom trenu daje svim policijskim službenicima obavijest da se traga za tim i tim vozilom. Nakon prve dojave majke svi su tragali za njim, mogao je biti bilo gdje, na kraju nije pronađen kod kuće, nego za vrijeme dok je upravljao vozilom", rekao je Mandić.

Pitali smo ga kontaktira li policija u slučajevima obiteljskog nasilja Centar za socijalnu skrb, s obzirom na to da smo na snimkama koje smo jučer objavili, mogli čuti policajku kako majci uporno govori da oni ne mogu zbrinuti djecu i neka zove Centar za socijalnu skrb.

"Kad je obiteljsko nasilje u pitanju, policija obavezno izvješćuje CZSS, u ovom slučaju se radi o recidivistu. Policija je odmah izvijestila CZSS", rekao je Mandić.

 

 

 

Pročitajte više