Bivši vojnik brutalno pretukao Djeda Mraza na Badnjak, ide u zatvor na šest mjeseci

Foto: PlusPortal

Sutkinja Općinskog suda u Slavonskom Brodu Silvija Sajfert izrekla je presudu okrivljenima zbog tučnjave koja se dogodila na Badnjak prošle godine. Sudilo se bivšem vojniku Mateju Markoviću kao prvookrivljenom i drugookrivljenom Đuri Baričiću za nanošenje teških ozljeda Kristijanu Ereizu.

"Prvooptuženi Matej Marković i drugookrivljeni Đuro Baričić krivi su jer su za vrijeme tučnjave više osoba, Kristijana Ereiza u ležećem položaju, u nakani da ga teško tjelesno povrijede, udarili u glavu i lijevu stranu prsišta", priopćila je sutkinja. Marković je osuđen na godinu i četiri mjeseca, pri čemu neuvjetovani dio kazne iznosi šest mjeseci zatvora, piše PlusPortal.

Markoviću je danas ukinut istražni zatvor, a na izdržavanje kazne će biti upućen naknadno. Sutkinja je kao olakotnu okolnost uzela da Marković ranije nije osuđivan, da je ostao bez posla koji je volio te da je pokazao iskreno kajanje i ispričao se žrtvi. Drugookrivljeni Baričić je osuđen na osam mjeseci uvjetno. 

"Žao mi je zbog svega"

Marković je tijekom današnjeg ročišta priznao krivnju po svim točkama optužnice. "Došao sam u Prohibition bar slaviti Badnjak s prijateljima. Leon Ćurić i njegovi prijatelji došli su do mog društva. Rekao mi je da želi riješiti nesuglasice otprije i ponudio da izađemo van. Odbio sam. Prvi me udario šakom u glavu, a potom je počela tuča njegovih i mojih prijatelja. Konobar ih je istjerao van. Ja sam još neko vrijeme ostao unutra", ispričao je.

"Vani je nastala tuča u kojoj je sudjelovalo 12 ljudi. Kristijan Ereiz sleđa me uhvatio za vrat i počeo jako gušiti, a imam liječničku dokumentaciju o fobijama od gušenja jer me kao maloljetnika čovjek pokušao ugušiti. Potom sam učinio ono što je vidljivo na snimci. Želim se ispričati oštećeniku, ali i svojoj obitelji i prijateljima koji su uz mene. Izgubio sam posao koji sam volio. Žao mi je zbog svega", kazao je Marković, koji je više puta naglasio da se kaje zbog onoga što je napravio.

Pročitajte više

 

Pročitajte više