Bivšu časnu i ministricu novinar pitao o zajedničkim zahodima

Screenshot: N1

BERNARDICA Juretić, kandidatkinja Hrvatskih suverenista za Europski parlament, gostovala je u Newsroomu na N1 televiziji i komentirala predstojeće europske izbore.

Jedna od tema je bila i pomalo zaboravljena Istanbulska konvencija. U to vrijeme, kad su desničari širili paniku oko te konvencije, jedna od teorija je bila i ta da će muškarci ulaziti u ženske zahode, a sve u kontekstu tzv. rodne ideologije.

"Gdje su ti muškarci koji ulaze u ženske WC-e, a o kojima se toliko govorilo"? pitao je novinar.

"Pa gledajte, neće to biti od danas do sutra. Ako idemo analizirati neke druge zemlje, naprimjer vi u Kanadi nemate muški i ženski WC nego muškarci idu, onaj tko kaže da se osjeća kao žensko, on ide u ženski WC", nije baš bila najjasnija Juretić.

"Prilično sam siguran da u Kanadi postoje muški i ženski WC-i", prekinuo je novinar Ivan Skorin.

"Da, ali netko tko kaže za sebe da se osjeća kao žensko, on ne ide u muški WC. On ide u ženski. Meni ne bi bilo ugodno da idem u WC i da mi naiđe frajer od dva metra. Malo karikiram, ali to je još najmanje benigno. To je kompletno urušavanje obiteljskog sustava. Ta gender ideologija, to da spol nije jednako rod, to nisu bezazlene stvari. Ima hrpa svjedočanstava iz drugih zemalja gdje ljudi svjedoče tome gdje više nije otac i majka, pa mislim da je i u nas sad uvedeno da u dokumentima nema ime oca i ime majke, polako se počinje uvoditi. U sve zakone će se morati uvoditi taj rod gdje neće biti muško - žensko", rekla je nekadašnja ministrica.

Pozvala se na slučaj o kojem ne zna ni kad ni gdje se dogodio, samo kaže da se dogodio

"Ako vi kažete da se osjećate kao žena, tamo će pisati da ste žena. Ako vas ja oslovim kao gospodine, vi ćete se uvrijediti. Već imamo presude, čak su neki svećenici završili u zatvoru. Mislim da je bio slučaj u Njemačkoj, ne znam točno detalje. Nešto je rekao, ne znam točno, mislim da na internetu ima. Sad je li završio doslovno u zatvoru ili je dobio kaznu", navodila je bivša časna slučaj o kojem ne zna puno detalja, počevši od toga kad, gdje i što se točno dogodilo.

Pročitajte više