Bjelovarski gradonačelnik: Županije su bespotrebne

Screenshot: Youtube/N1

GRADONAČELNIK grada Bjelovara Dario Hrebak gostovao je danas u programu N1 televizije i tom prilikom komentirao najnovije Marićeve poteze.

''Ja sam isto iskreno ostao iznenađen, jer iskreno cijenim sve ono što je gospodin Marić radio do sad. I rekao bih da se osjeti jedan dašak liberalizma u svim potezima koje je radio. Stavio je državne financije pod kontrolu, decentralizirao porez na dohodak, mi gradovi dobili smo čak do 10 posto izvornih prihoda više ove godine. Dakle, više smo mogli investirati da građani to direktno osjete", nahvalio je ministra financija, no zatim dodao: "Ovo nas je sve doista šokiralo, jer ovo je ono što nije u duhu liberalizma i doista ne znam kako to objasniti."

Napominje kako je 10 posto prihoda koje su gradovi dobili zahvaljujući, prema njemu, potezima ministra Marića on u Bjelovaru investirao nazad u gospodarstvo.

"Mi smo praktički sve investirali ponovno u gospodarstvo, dakle htjeli smo još veći sinergijski efekt - od poticaja na samozapošljavanje, stimuliranje malih poduzeća. Dakle, građana da se počnu baviti poduzetništvom. Po mom mišljenju, ovaj model je potrošen. Dakle, mi ne možemo svi raditi u ministarstvima, agencijama i županijama i jednostavno moramo poticati građane da se bave poduzetništvom."

''Sad odjedanput će se te firme na neki način prevariti, jer s jedne strane se ih stimuliralo - krenite, zapošljavajte se, zapošljavajte svoje članove obitelji. S druge strane, od kuda da oni skupe sad čak i do 50 tisuća kuna godišnje. Dakle, to je gotovo nemoguće", oštro je komentirao Hrebak na N1 televiziji. 

U bivšoj državi smo funkcionirali bez županija

No to nije bila njegova jedina osuda.

Nedavno mu je zasmetalo miješanje zamjenice bjelovarskog župana Bojane Hribljan koja je predložila da Bajaga zapjeva u svom rodnom gradu na Dan grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja. Hrebak je rekao kako ne želi miješati glazbu i politiku. 

Županije je proglasio bespotrebnim.

''Ja mislim da su županije apsolutno bespotrebne i ovo je dokaz toga. Zato je išao moj post na Facebooku baš u tom smjeru, mislim da su županije protočni bojleri. Dakle, država im da određena sredstva, ta sredstva proslijede prema školama i prema zdravstvu", rekao je bjelovarski gradonačelnik i dodao: ''U bivšoj državi smo imali zajednice općina. Dakle gradovi su imali sve te uloge i sve je savršeno funkcioniralo."

Pročitajte više