Bjelovarski Komunalac dobio sudski spor star 14 godina. Hrebak slavi

Foto: Hina

Bjelovarska komunalna tvrtka Komunalac temeljem dobivenog pravosudnog spora, starog 14 godina, ostvarila je izvanredni prihod od 270 tisuća eura i tako konačno do kraja zatvorila veliki minus u poslovanju ostvaren još 90-ih godina prošlog stoljeća.

Komunalac posluje uspješno, zapošljava 180 radnika, čije su plaće nedavno povećane, a svi dugovi iz 90-ih uspješno su sanirani, čulo se na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji predstavnika uprave i gradonačelnika.

"Sad i dugoročno možemo imati zadovoljne zaposlenike"

"Ostvareni su uvjeti po kojima Komunalac sada i dugoročno može imati zadovoljne zaposlenike kojima su podignute plaće. Poslovni model Komunalca je održiv, što će nam omogućiti da zapošljavamo ljude iz ovog kraja, iz Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije", rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

"Istovremeno građanima pružamo kvalitetnu uslugu za cijenu koja je ispod državnog prosjeka te imamo održiv sustav gospodarenja otpadom koji je jedan od najboljih u Hrvatskoj", istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

Direktorica Ivana Jurković Piščević poslovanje u prošloj godini okarakterizirala je kao turbulentno s obzirom na to da je došlo do povećanja cijena usluga za korisnike, ali i potrebe za većim brojem zaposlenika.

Spomenula je da je Komunalac dobio presudu za sudski spor iz 2010. koji je vodio s tvrtkom Bistra, a rezultirao je izvanrednim prihodom od 270 tisuća eura. Taj iznos knjigovodstveno je poslužio za  zatvaranje preostalog prenesenog gubitka, koji se vuče još od 90-ih godina prošlog stoljeća, pojasnila je Jurković Piščević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.