Blockchain Adria dovodi u Rovinj najveće blockchain stručnjake!

Foto: Press

Blockchain i kriptovalute često su pojmovi koji se u najmanju ruku čine “kriptičnima”, ali ako
ste pokretač startupa koji se želi baviti i ovom inovativnom granom tehnologije, za vas je
Blockchain Adria, konferencija o blockchainu koja će se održati 14. listopada u Rovinju (a na koju se možete prijaviti ovdje).

Posljednjih nekoliko godina svjedoci smo sve većeg porasta vijesti o blockchainu, jednoj od glavnih tehnologija na kojoj se temelje kriptovalute poput bitcoina i ethereuma. Upravo će se o ovim valutama budućnosti i tehnologijama koje ih omogućuju govoriti na Blockchain Adria, najvećoj konferenciji ove vrste u jugoistočnoj Europi koja će se održati 14. listopada u Rovinju.

Nemojte napraviti grešku kao Laszlo i shvatiti Bitcoin olako

Početkom 2010. vrijednost bitcoina je bila mnogo manja. Jedan bitcoin je tada vrijedio oko 0,004 američkih dolara, čak 986.922 puta manje nego danas (3.947,69 $). Jedan tadašnji rudar, punim imenom Laszlo Hanyecz, online nadimkom Laszlo, 22. svibnja 2010. godine je vjerojatno napravio najveću pogrešku svog života.

Na Bitcoin Talk forumu objavio je da će platiti bilo kome 10.000 bitcoinova, samo da mu donese ili naruči dvije Papa John’s pizze. Današnja vrijednost tih 10.000 bitcoina iznosila bi preko 39 milijuna dolara ili oko 1.500.000 pizza.

U intervjuu za New York Times 2013., Laslo je pak izjavio da bitcoin tada nije imao nikakvu realnu vrijednost te da mu je zamjena bitcoina za pizze bila “jako cool ideja”. Od tog dana, Laszlo je ušao u legendu te je 22. svibnja proglašen danom bitcoin pizze. Pizzerije diljem svijeta na taj dan daju popuste ako naručite pizzu i platite ju bitcoinima.

Vjerujemo da ste kroz samo jednu priču o Blockchainu mogli shvatiti o kolikom se potencijalu radi i zbog čega trebate doći na Blockchain Adria konferenciju. Na konferenciji će sudjelovati više od 25 govornika iz regije i svijeta, primjerice Tadej Slapnik (državni tajnik premijera Republike Slovenije), Anton Golub (suosnivač Lykkea), Ivan Bjelajac (operativni direktor u GoDaddy Srbija), Danny Goh (Nexus FrontierTech), Terence Tse (profesor na COTRUGLI Business School i Nexus FrontierTech), Nikola Jokić (Krypto Investment Partners)…

Naglasak na blockchain startupe

Osobit naglasak ove konferencije bit će na pokretanju startupa koji će svoje poslovanje temeljiti upravo na blockchain tehnologiji, a osim pokretanja buduće blockchain tvrtke, govorit će se i o drugim aspektima blockchain tehnologije uz pomoć primjera regionalnih inicijativa koje se temelje na blockchainu.

Iz organizacije konferencije napominju kako je blockchain revolucija donijela internet vrijednosti, odnosno novu platformu koja će promijeniti načine poslovanja na internetu na bolje.

Više informacija možete dobiti na službenim stranicama konferencije koju organizira COTRUGLI Business School.

PRIJAVITI SE MOŽETE KLIKOM OVDJE.

Pročitajte više