Blokada ceste tijelima protiv tvornice Rockwool

ISPRED tvornice kamene vune Rockwool danas su se okupili nezadovoljni mještani koji su tijelima pokušali spriječiti kamione da uđu u tvornicu u Potpićnu. Na ulazu u tvornicu se okupilo oko 300 prosvjednika. Nezadovoljni građani blokirali su most čime su zapriječili ulaz i izlaz kamiona iz tvornice. Na mjestu događaja su deseci specijalaca MUP-a te pripadnici labinske policije.

Kako prenosi RegionalExpress policija je tijekom dana privela na razgovor nekolicinu mještana koje su „posjetili“ na njihovim radnim mjestima, te su ih nakon završenog razgovora vratili na posao. Među prosvjednicima se moglo ćuti kako je jedan od glavnih ciljeva prosvjeda zaustavljanje rada tvornice, te ukazivanje na institucije koje ne obavljaju svoj posao osim, kako kažu policije koja je jako aktivna po ovom pitanju. Danas je sporno područje obišla i inspektorica zaštite okoliša koja se uvjerila u loše stanje okoliša oko kruga tvornice te je svjedočila tegobama s kojima se mještani svakodnevno bore.

Policija nije uklonila prosvjednike već se računa da će se oni mirno razići jer je u međuvremenu i kiša počela padati. Ipak, postoji bojazan što će se dogoditi u 23 sata kad završava smjena u tvornici i kad se prosvjednici susretnu s radnicima.

Pročitajte više