Bogaćenje na slovenski način: Policija privela dva tajkuna iz Istrabenza

SLOVENSKA policija privela je bivše direktore Pivovarne Laško i Istrabenza, Boška Šrota i Igora Bavčara, a sumnja se kako su u stanici završili zbog prodaje 7,3 posto Istrabenza.

Kako javljaju slovenski mediji, policajci sumnjaju da je Bavčar temeljni kapital za svoju tvrtku Maksima Holding temeljni kapital prikupio pomoću transakcije 7,3 posto dionica Istrabenza koje mu je prodala Pivovarna Laško. Tijekom istrage će se još jednom pretražiti kuće Šrota i Bavčara, a policija "češlja" i po prostorijama Istrabenza gdje su svi zaposlenici, koji ne mogu pomoći plavcima, poslani kućama.

Bavčara je policija oko 11 sati pokupila u njegovu domu gdje su uzeli neke dokumente. U njegovu domu bio je i Bavčarov odvjetnik Aleksander Čeferin koji nije želio komentirati istragu. Bavčar je na odlasku iz svoga doma samo kratko rekao kako svatko odgovara za svoja djela. U njegovu domu bili su i bivši direktori u Istrabenzu, Bojan Korsika i Damjan Mihevc. Iz policije su samo rekli kako se vodi istraga u vezi s gospodarskim kriminalom.

Pročitajte više