Bojić na sud doveden u lancima, dobio 11 godina zatvora

OPTUŽENI za pokušaj ubojstva policajca i razbojstvo Dragan Bojić (28) doveden je danas na objavu presude u sudnicu zagrebačkog Županijskog suda s rukama i nogama vezanim lancima jer je prije dva dana u istoj sudnici s našiljenom metalnom drškom žlice krenuo na zapisničarku.

Bojić, inače državljanin SiCG, nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 11 i pol godina, dok je suoptuženi Zlatko Crvenković (30) zbog pokušaja ubojstva policajca dobio osam, a Đovani Dedić (19) za razbojstvo dvije godine zatvora.

Bojić je vezani lancima doveden pred sudsko vijeće pod predsjedanjem Zdenka Konjića jer je u srijedu uspio iz zagrebačkog Okružnog zatvora u Remetincu prokrijumčariti naoštrenu metalnu dršku žlice, unijeti je pored pravosudnih policajac u sudnicu te krenuti prema zapisničarki. Pravosudni policajci uspjeli su ga svladati, a on je kasnije izjavio da je u znak protesta htio ozlijediti sebe, a ne zapisničarku.

Kako je Bojić uspio u sudnicu unijeti opasan predmet i tko je odgovoran za taj propust trebala bi otkriti istraga Uprave za zatvorski sustav.

Objavu nepravomoćne presude Bojić je danas saslušao mirno, kao i ostala dvojica optuženika. On je s Dedićem osuđen za razbojstvo u jednom zagrebačkom seksi shopu prije dvije godine, a sa Crvenkovićem zbog pokušaja ubojstva policajca. Naime, četvorica policajaca su u kolovozu 2004. došli do Bojićeva skrovišta, gdje su naišli na njega i Crvenkovića koji je odmah nasrnuo na jednog od njih. U pomoć napadnutom policajcu priskočio je njegov kolega kojemu je ispao pištolj. Oružje je potom dohvatio Crvenković, repetirao ga i uperio u policajce. Oni su ga uspjeli uhvatiti za ruku, no Crvenković je uspio ispaliti nekoliko hitaca. Bojić je, pak, u bijegu ispalio jedan hitac prema policajcima od kojih nitko na kraju nije bio ozlijeđen.

U medijima se nakon uhićenja trojke pisalo da Dragan Bojić ima podeblji kriminalni dosje, među ostalim, i da je 2001. opljačkao i silovao jednu pjevačicu iz SiCG te da je kao maloljetnik zbog počinjenog ubojstva osuđen na sedam godina zatvora. On je bio jedan od četvorice zatvorenika koji su u svibnju 2004. pobjegli iz Kazneno-popravnog zavoda u Mostaru. Crvenković je također od ranije poznat policiji, a u zeničkom zatvoru služio je 15 mjeseci zbog razbojništva.

Pročitajte više