Boksački šampion Edip Sečović ubijen u Beču

TIJELO bivšeg jugoslavenskog i svjetskog prvaka u boksu Edipa Sečovića (50) pronađeno je jutros na pločniku bečke ulice Wiedner Gürtel s više ubodnih rana. Jedan je prolaznik pronašao Sečovićev leš desetak metara od ulaznih vrata restorana umirovljenog prvaka, "Espresso Bici", i to između 5.30 i 6 sati ujutro pa se vjeruje da je ubijen u fizičkom obračunu tijekom noći.

Rođeni Beograđanin Sečović naknadno je preuzeo austrijsko državljanstvo, promijenio je ime u Edip Sekowitsch i nastupao pod austrijskom zastavom te je živio i, nažalost, umro nasilnom smrću u Beču.

Policija je priopćila kako ima najvjerojatnije četiri ubodne rane, na području vrata i gornjeg dijela tijela. Nož kojim je ubojstvo počinjeno policija je pronašla u lončanici u susjedstvu. Zasad je uhićena jedna osoba koju se povezuje s ubojstvom, a koja ne govori njemački, javlja ORF. Mediji pišu kako se najvjerojatnije radi o ubojici. No, policija i dalje moli očevice ovog obračuna da im se jave, a o motivima ubojstva zasad se ništa ne zna.

Obitelj u šoku

Obitelj ga još nije identificirala, jer su zbog vijesti o njegovoj smrti u teškom psihičkom stanju i pružena im je liječnička pomoć. Međutim, šanse da se radi o nekomu drugome su male, jer je njegovo lice vrlo prepoznatljivo, stoga će identifikacija biti formalnost. Čekaju se i nalazi obdukcije koja će reći više o samom ubojstvu.

Pedesetogodišnji "srpski bik" bio je svjetski prvak 1988. i europski prvak u poluteškoj kategoriji 1989. godine i jedan od najuspješnijih Austrijanaca u ovom sportu, piše austrijski Die Presse. Od 39 borbi imao je 29 pobjeda.

A.B.
Foto:
www.krone.at, www.kurier.at

Pročitajte više