Bolnica Sveti Duh daje skoro 65 tisuća kuna PR agenciji

Foto: Robert Anic/PIXSELL

KLINIČKA bolnica Sveti Duh, koja je u vlasništvu Grada Zagreba, platit će 64.200 kuna za korištenje PR usluga. Ugovor je potpisala zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec.

Index je dobio na mail dopis poslan Državnom odvjetništvu, Ministarstvu zdravstva, Ministarstvu unutarnjih poslova i Upravnom vijeću ove bolnice u kojem piše kako će ova bolnica agenciji Integralni marketing i komunikacije isplatiti 64.200 kuna te joj je za PR usluge od 14. lipnja do 14. srpnja isplatila 13.375 tisuća kuna.

U mailu se nalazi i primjer narudžbenice koju je potpisala zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec. Podsjetimo, Grad Zagreb je suosnivač bolnice, čija je ravnateljica prof. dr. sc. Ana-Maria Šimundić, koja tu funkciju obnaša od travnja ove godine.

Obratili smo se KB-u Sveti Duh, ali i spomenutoj agenciji IM&C. Pitali smo ih koliko je ukupno novca isplaćeno, kao i da navedu sve usluge za koje su plaćeni. Odgovor bolnice Sveti Duh nismo dobili do zaključenja teksta.

Evo što kažu iz agencije

Evo što nam kažu iz PR agencije čija je vlasnica Ankica Mamić.

"Što se tiče potrebe za uslugama PR agencije, na čelu KB Sveti Duh je nova uprava.

Najveći svjetski konzultanti za change management naglašavaju da je podrška u komunikacijama, prema medijima i općoj javnosti, ali i svim ostalim dionicima, osobito internoj javnosti, ključan dio ovog procesa.

Sukladno zahtjevu i potrebama naručitelja KB Sveti Duh, Grad Zagreb je u ime naručitelja usluge – KB Sveti Duh, potvrdio narudžbenicu ponude za 'usluge promocije za provedbu PR aktivnosti'. 

Temeljem iste, našoj je agenciji do sada isplaćeno 13.375 kn, konkretno za usluge savjetovanja u odnosima s medijima". naveli su iz agencije.

Radnici poslali i dopis USKOK-u

Mediji su dobili i pismo djelatnika, koje je poslano DORH-u, odnosno USKOK-u, a potpisali su ga, kako tvrde, radnici Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu. Dopis je dostavljen i Ministarstvu zdravstva, Ministarstvu unutarnjih poslova, kao i Upravnom vijeću KB-a Sveti Duh.

Oni su naveli kako je Ana-Maria Šimundić naložila plaćanje prije dospijeća, iako je "morala znati da izdavatelju nije nastupio osnov za plaćanje pošto uz ispostavljeni račun do trenutka plaćanja izdavatelj nije dostavio bolnici nikakvo izvješće s opisom izvršenih PR usluga niti dokaz o izvršenim uslugama".

Cijeli dopis pročitajte ovdje:

KB Sv. Duh - dopis radnika by Index.hr

Tomašević: Iznos je smiješan

VIDEO Tomašević: Bolnici očito trebaju usluge PR agencije za 65 tisuća kuna

O ovoj temi danas je govorio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

 

"Dobit ćete odgovor od bolnice, a iznos je smiješan u odnosu na sve drugo što smo napravili. Ako ćemo se baviti jednim ugovorom... Očito im treba njihova usluga", kratak je danas o ovoj temi bio Tomašević.

Pročitajte više