Bolnici Sveti Duh blokirani računi!

NEPODMIRENI dugovi prijašnjih uprava i nebriga grada Zagreba ugrozili su poslovanje Kliničke bolnice Sveti Duh s obzirom da su joj u četvrtak prema pravomoćnoj presudi Županijskog suda u Zagrebu blokirani svi računi u poslovnim bankama, izvijestila je ta banka.

U priopćenju se navodi kako bolnica nije u stanju platiti trošak presude jer između ostaloga grad Zagreb nije ispunio svoje osnivačke obveze prema njoj, a koje se odnose na pokriće starih obveza koje su predmet sanacije u iznosu od 30.869.172,79 kuna. Taj iznos bilo bi više no dovoljan za podmirenje obveza po navedenoj presudi, ali i podmirenje brojnih drugih dugova bolnice koji su nastali daleko prije vremena aktualne uprave a zakonski ih je trebao sanirati osnivač - grad Zagreb.

Kako se dalje navodi, tijekom 2010. i 2011. godine kontrolom troškova i značajnim uštedama potpuno je zaustavljeno negativno poslovanje bolnice, ostvareni su pozitivni poslovni rezultati i omogućena nabava nove opreme, no bez sanacije starih dugova bit će nemoguće ostvariti zacrtane planove.

Pročitajte više