Bolsonaro se vraća u Brazil nakon 3 mjeseca boravka u SAD-u

Foto: EPA

Jair Bolsonaro vraća se u Brazil nakon tromjesečnog boravka u Sjedinjenim Državama, odlučan igrati glavnu političku ulogu u domovini, nakon što ga je Lula tijesno pobijedio na predsjedničkim izborima u listopadu.

Krajnje desničarski bivši predsjednik, predmet dugog niza istraga, izlaže se po povratku u svoju zemlju pravnim postupcima i nepodobnosti kao i mogućem zatvaranju.

"Neću ni na koji način voditi oporbu"

Brazil je napustio 30. prosinca, čak i prije isteka mandata, bojkotiravši ceremoniju inauguracije Luiza Inacia Lule da Silve, kojemu je prema protokolu trebao predati predsjedničku lentu.

"Neću ni na koji način voditi oporbu, sudjelovat ću u političkom životu svoje stranke, donoseći svoje iskustvo", rekao je za CNN Brazil u srijedu navečer u zračnoj luci Orlando prije no što je ušao u zrakoplov .

Sa 68 godina i nakon poraza s manje od dva milijuna glasova koji ga je gurnuo u šutnju ili čak depresiju, Bolsonaro je prošlog tjedna objavio svoju namjeru da "putuje zemljom" i "bavi se politikom" kako bi branio ultrakonzervativne vrijednosti u Brazilu.

Pročitajte više

 

Pročitajte više