Borba Gavrilovića i Todorića: Tko će raditi hamburgere za McDonald´s?

NAKON što je Gavrilović preuzeo 16 hrvatskih McDonald's restorana počelo se špekulirati kako će petrinjska mesna industrija iz posla s McDonaldsom izbaciti Todorićev PIK Vrbovec.

Poslovni dnevnik tvrdi kako je Gavrilović ulaskom u McDonald's od svog konkurenta Todorića preoteo velikog potrošača te dodaje kako je Gavrilović ulaskom u McDonalds širom otvorio vrata petrinjskoj mesnoj industriji za ulazak ne samo u hrvatsku podružnicu McDonald'sa, već možda i u neke druge zemlje.

Agrokor je za list potvrdio kako su McDonald'su isporučivali meso za hamburger te da je posljednja količina mesa iz Vrbovca u ožujku otpremljena u restorane McDonald'sa. No, u McDonald's Hrvatska tvrde da se njihov odnos prema dobavljačima nije promijenio te da su s Todorićevim PIK-om manje surađivali, a da im je najveći dobavljač mesa ESCA Austrija, koji je i na svjetskoj razini jedan od glavnih partnera McDonald'sa.

Spomenimo kako na stranicama PIK Vrbovca stoji da je "potvrda kvalitete PIK-ovih proizvoda dugogodišnja suradnja s inozemnim partnerom McDonald'som kojemu je PIK jedini dobavljač u segmentu mesa za hamburgere". Na još nekim internetskim stranicama može se naći informacija kako je "PIK Vrbovec ekskluzivni dobavljač za McDonald’s u Hrvatskoj."

Podsjetimo, McDonald's Europe prenio je svih 16 svojih restorana u Hrvatskoj u Developmental Licensee (DL) strukturu s 1. travnjem 2010. Nositelji DL strukture koji su preuzeli poslovanje i upravljanje McDonald'sovim brendom u Hrvatskoj su lokalni poduzetnik Georg Gavrilović i bivši direktor McDonaldsove operative u Hrvatskoj Robert Kujundžić.

"Vjerujemo kako će se naše poslovanje značajno unaprijediti uz jake lokalne nositelje DL strukture u Hrvatskoj. Njihova prethodna uspješnost, zajedno sa dokazanim poznavanjem lokalnog tržišta, daje nam potpuno povjerenje u to da će nastaviti graditi naš brend i poslovanje u Hrvatskoj.", rekao je Denis Hennequin, Predsjednik McDonald's Europe, stoji u priopćenju DL-a.

Pročitajte više