Borisu Kali sudit će se jer je za sitniš od 200.000 eura prodao luksuznu vilu šefu karlovačke policije

Foto: Index, PU karlovačka

OPTUŽNO vijeće splitskog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Borisa Kale, bivšeg partnera Austrijanca Josefa Sterna. Njihova tvrtka Flava Linea svojedobno je u hotelu Split držala go-go klub, a sud će se baviti prodajom luksuzne vile u Lokvi Rogoznici pokraj Omiša, koju je Kale za sitniš od 200 tisuća eura prodao aktualnom šefu karlovačke policije Josipu Ćeliću, premda je Flava Linea svojedobno istu nekretninu kupila za 800 tisuća eura, dok je vještak vrijednost u doba prodaje procijenio na 700 tisuća eura.

Uknjižio se, a vilu nije platio?!

Optužnicom Županijskog državnog odvjetništva u Splitu Kale se tereti za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i štetu od 500 tisuća eura nanijetu Flavi Linei i Sternu. Kale je optužen da je ovlastio kupca Ćelića na uknjižbu vlasništva bez plaćanja i osiguranja. Ćelić je trebao podmiriti porezni dug Flave Linee od 1,2 milijuna kuna, no u optužnici se navodi da je ispunio tek dio koji se odnosi na plaćanje 18 tisuća eura duga Bruni B. 

Stern razočaran u hrvatsko pravosuđe, pomoć potražio u austrijskom konzulatu

Kale se branio da nitko nije htio kupiti vilu opterećenu poreznim dugom, samo Ćelić. Sterna je optužio za propast firme, izvlačenje novca u Austriju i neplaćanje obaveza. Stern je, pak, doznao da je vila prodana kada mu se javio inženjer angažiran za radove koji je u vili zatekao Ćelića. Prije dva mjeseca obratio se za pomoć austrijskom konzulatu u Splitu. Novinarima se požalio da je izgubio vjeru u hrvatsko pravosuđe. Ćelić je u rujnu ponovno vraćen na čelo karlovačke Policijske uprave bez obzira na ovu neugodnu aferu.

Pročitajte više